Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia V6 Industrial Designer Pack

Kompletní přehled příspěvků v tématu Catia V6 Industrial Designer Pack řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Ives21

Poslat zprávu | Profil
Datum: 9.10. 2013 | Zobrazeno: 10886x
Konfigurace CATIA: Catia V6 Industrial Designer Pack

Text dotazu:
Dobrý den,
chtel bych se zeptat zda má už někdo zkušenosti s tímto paklíkem. Byl mi představen a měl jsem možnost v něm chvilku i zkoušet různé možnosti a všechno se mi zdá že funguje opravdu skvěle. Máte nějakou negativní zkušenost?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4175] | Publikováno: 09.10. 2013 - 09:53
Dobrý den,

vzhledem k počtu nasazení platformy V6 a konkrétně tímto balíkem asi moc zákaznických zkušeností nebude. Tím spíš bych se rád zeptal Vás, které konkrétní moduly jste zkoušel (je jich v balíku asi 21) a které Vás zaujaly - píšete, že se Vám to zdálo skvělé.

V příloze slide s popisem balíku v EN...

Přiložené soubory:
idk-279.pptx

Ives21

Poslat zprávu | Profil
[#4176] | Publikováno: 09.10. 2013 - 10:11
Měl jsem k dispozici tyto moduly
CATIA Natural Sketch
CATIA Live Shape
CATIA FreeStyle sketcher
CATIA Imagine and shape
CATIA FreeStyle
CATIA Generative Design 1
CATIA Drafting
CATIA Photo Studio 1
Možná jsem nějaký z modulů vynechal/přejmenoval(omlouvám se) a bohužel jsem během předváděčky neměl k dispozici dotykovou obrazovku abych si mohl Natural Sketcher sahat v plné míře, ale všechny prvky se zdají být dobře odladěny a během předváděčky jsem nenašel jedinou věc kterou bych vytkl(doufám že toto nebude bráno jako reklama), proto jsem se chtěl zeptat na zkušenosti ostatních jeslti narazily na nějaký zádrhel.
Přijde mi že se konečně podařilo spojit jednoduché fungování volného modelování a parametrické modelování což tvorbu designu posouvá na novou úroveň.
Ives21

Poslat zprávu | Profil
[#4177] | Publikováno: 09.10. 2013 - 10:25
Zapoměl jsem uvést který modul mne zaujal. Jak jsem psal výše neměl jsem k dispozici dotykovou obrazovku což možnosti Natural Sketchera trošku vyřadilo ze hry, nicméně věřím že je to opravdu kvalitní produkt, akčkoli jsem nemohl využít jako plný rozsah. Na první místě bych tak chtěl uvést Natural Sketcher, na firmě se už nějakou dobu potýkáme se skloubením parametrického a organickho tvaru, díky tomuto modulu se nám vše podařilo během krátkého okamžiku ze základních tvarů. V imagine and Shape také vidím skvělý potenciál hlavně protože někteří zákažníci přichází s ideou, ale opravdu nevědí co chtějí takto můžete vytvořit mnoho variant jednoho produktu což usnadňuje možnost selekce. Na konec uvádím Photo studio, výborná věc pro prezentaci před zákazníkem. Všechny tyto moduly jsou velice jednoduché na ovládání a pokud je uživatel zvyklí na rozhraní Catie V5 přechod pro něj bude podle mě zcela bez problému za což DS celice děkuji.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4178] | Publikováno: 09.10. 2013 - 11:28
Můžu se ještě zeptat od koho (VAR nebo přímo DS) jste měl zapůjčenou V6?
Ives21

Poslat zprávu | Profil
[#4179] | Publikováno: 09.10. 2013 - 11:53
nejednalo se o zapůčení ale celodenní předváděcí akci našeho VAR partnera, kterého nechci jmenovat.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4180] | Publikováno: 09.10. 2013 - 12:28
OK, já myslel že jste si to vyzkoušel na živo více. Jak jsem již psal, mezi zákazníky v ČR moc zkušeností nebude, možná v tom dělají nějaké VŠ (technika, design).

Já osobně mám zkušenosti s několika zmiňovanými moduly - spadám také pod jednoho VARa (a můžu jmenovat - Technodat). Na první pohled vše vypadá opravdu dobře a propracovaně, i přesto, že se spíš učíme a "hrajeme" si. Některé moduly jsme vyzkoušeli na našem projektu F-Bike, ale zhodnotit jejich fungování v opravdu ostrém provozu si radši netroufám. Na druhou stranu, v projektu vše fungovalo tak jak mělo, tak proč by to mělo být jinde jinak.

Přiložené obrázky:

Ives21

Poslat zprávu | Profil
[#4182] | Publikováno: 10.10. 2013 - 07:22
Váš projekt F-Bike jsem měl možnost vidět na Brněnském veletrhu, výborná práce, i když jak se píše v popisu projektu o technický přínos se v pravém slova smyslu nejedná.
Jinak co se balíčku Industrial Designer týče, vypadáto že naše firma ho zakoupí pro naše potřeby.
Vzhledem k tomu že najít na internetu recenzi je asi nemožné vložím se do toho sám :-)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4183] | Publikováno: 10.10. 2013 - 09:04
Výborně - pokud si dáte tu práci s psaním recenze, velice bych uvítal, pokud byste souhlasil s jejím uveřejněním zde na fóru.

Otázky okolo V6 se s jejím postupným nasazováním (zatím jsou to první vlaštovky) pomalu začínají objevovat a firmy, které o přechodu uvažují, chtějí znát reálné zkušenosti uživatelů z praxe.

Chystám se k vytvoření rubriky CATIA V6, kde bych přiblížil všem a uživatelům i potencionálním zájemcům jak to vlastně ve skutečnosti vypadá a funguje. Za každý postřeh odjinud pak samozřejmě budu rád.
Ives21

Poslat zprávu | Profil
[#4184] | Publikováno: 10.10. 2013 - 09:17
Pokud vše půjde tak jak se zatím jeví,víte jak to občas je, tak se velice rád podělím.
Je to těžké, každý hledá odpovědi od uživatelů s reálnými zkušenostmi, ale bohužel mnoho odpovědí se najít nedá. Doufám že se tedy zapojí více nových uživatelů V6 se svými postřehy a nápady.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.