Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Kopirovanie suborov do ineho adresara

Kompletní přehled příspěvků v tématu Kopirovanie suborov do ineho adresara řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
klucik jan

Poslat zprávu | Profil
Datum: 25.9. 2013 | Zobrazeno: 9398x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím.Ako kopirovať subory do iného adresára,aby sa potom po úprave suboru v novom adresari nezmenil ten isty súbor v povodnom adresári.Dakujem za radu

Tomáš Martinek

Poslat zprávu | Profil
[#4123] | Publikováno: 25.09. 2013 - 08:47
Já osobně to dělám postaru - kopírováním souborů/složek na disku s tím, že v dané soubory nemám v Catii otevřené. Díky tomu se mi zachová UID modelů a je možné pozděni přelinkovat i kopie výkresů.
Pozor ale na nastavení priority vyhledávání nalinkovaných souborů! Je dobré mít nastaveno v "Options > General > Document > Linked Document Localization" na prvním místě "Relative folder" a i přesto si v sestavě hlídám cesty k součástkám pomocí "Save Management" - pro jistotu.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4125] | Publikováno: 25.09. 2013 - 09:57
V těchto případech, kdy měníte jen cestu k souboru a ne jeho název, striktně doporučuju používat Save management. Jedině tak opravdu přepíšete cestu v sestavách, výkresech apod.

Přesto si musíte dát velký pozor na to, odkud si pak Catia soubory otevírá. Když např. pomocí Save managementu uložíte jeden soubor tvořící referenci v sestavě do nového umístění, ale pod stejným názvem, si Catia po opětovném načtení otevře původní soubor (z původního umístění), nikoliv ten z nového umístění. Je třeba Catii shodit a znovu spustit, pak již načte správný soubor. Dá se tomu zabránit tím, že v Options (viz výše) vypnete všechny možnosti kromě Link of the document. ,Pak zase neotevřete 99% dat, která byla vytvořená jinde než u vás, protože se Catia bude snažit otvírat data jen podle umístění, na která ukazují linky - a ty, např. v případě posílání / kopírování dat odjinud, na vašem počítači vůbec nebudou existovat.

Navíc při Save As (jiný název) se UID nemění, takže není důvod to dělat jinak.

Kopírování na disku používám, pokud potřebuju udělat klon partu. Zkopíruju - přepíšu file name - otevřu - přepíšu part number - můžu vložit do sestavy s původním partem.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.