Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

modelování plochy balsou

Kompletní přehled příspěvků v tématu modelování plochy balsou řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
pavel

Poslat zprávu | Profil
Datum: 19.4. 2010 | Zobrazeno: 11033x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
ahoj, mám takový problém na kterém zatím stojím a nehnu se z místa...
Navrhuju model letadla (maketu FW190A8) a potřebuji vyrobit trup.
Trup letadla je konstrukční (příhradová konstrukce), kompozitní trup jsem zavrhnul (nemám na to doma technologii, vakuum atd...) Potřebuji příhradovou konstrukci "obložit" balsou aby to dostalo ten správný pěkný tvar. Jenže balsový plát (1000x80mm, tl. 1mm) nemůžu libovolně tvarovat, ohýbat a kroutit. Když to přeženu, tak praskne, navíc některé povrchy (výdutě a td.) nelze takto vytvořit vůbec. Tak řeším v jaké vzdálenosti umístit žebra, abych k nim balsu přilepil a jak balsu nařezat, abych namodeloval povrchové tvary.

otázka: Existuje v CATII(nebo i v jiném SW) nějaký addon, který by dokázal zkontrolovat, zda plát materiálu podepřený/uchycený v několika bodech a odpovídajícím způsobem zkroucený
a) nepraskne
b) taková konstrukce je vůbec vyrobitelná

ps: máte někdo třeba i nějaké tipy jak na to jít ?
už pár dní se dočím dokola a nějak nemůžu 100hoven (z toho ven) :-)
děkuji

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#436] | Publikováno: 19.04. 2010 - 15:14
Teoreticky by se dal použít catiovský FEM modul. Byla by to spousta modelování, definování okrajových podmínek a nehledě na to, že byste musel znát mechanické vlastnosti balsy (suché, napařené). Pak by Catia mohla vypočítat alespoň nějaký výsledek, který by vám řekl, jestli to praskne nebo ne a na základě toho byste zjistil, co si můžete s balsou dovolit.
Otázkou je, jestli by to nebylo víc práce než metoda pokus-omyl v praxi.
pavel

Poslat zprávu | Profil
[#437] | Publikováno: 19.04. 2010 - 16:46
FEM je v tomto případě dost komplikovaná metoda, s tím bez výhrad souhlasím. V praxi bych FEM použil jen na kontrolu pevnosti nosníků křídel a příhradové konstrukce trupu.

Ohledně potahu trupu (s jistým zjednodušením se v podstatě jedná nenosné části konstrukce) jsem spíš měl na mysli kontrolu rádiusu (bohužel dřevo je anizotropní materiál a ohebnost tak závisí na směru vláken takže nemůžu kontrolovat rádius ve všech směrech jako u homogenního materiálu, navíc poddajnost a ohebnost balsovéh pásu závisí na již provedeném zkroucení) Tudy cesta asi nevede, ikdyž variantou by mohlo být definovat balsové dřevo jako kompozitní materiál.

Možná ale jinak: co tak se na problém podívat jako na úlohu vytvoření formy pro výlisek z kovu a změnit jeho parametry? Není v CATII něco jako Metal Sheet Designer, který by zkontroloval, zda se lisovaný materiál nepřetrhne?

PS: Samozřejme, metodou pokus-omyl se dá jít, navíc existuje inspirace z jiných konstrukcí leteckých modelů, kde je problém uspokojivě vyřešen (opisovat se dá vždy :-
) )
Ten problém mě zaujal spíš teoreticky, dle mých zkušeností to všichni bastlí tak nějak od oka. Chtěl jsem popřemýšlet nad nějakou snadnou analytickou metodu a využít něčeho, co už existuje; prostředky a výpočetní výkon na to v dnešní době už máme. Ve škole jsem s tímto problémem překvapil :-) tak zkouším ještě fórum.

Kdyby náhodou někoho něco napadlo, dejte prosím vědět, v nejhorším případě budu opisovat z jiných plánků. Zas to tak nehoří.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#439] | Publikováno: 19.04. 2010 - 20:51
Catia má modul Sheet metal design a Sheet Metal Production (návrh a následná simulace), bohužel s nimi nemám skoro žádné zkušenosti. Zkusím se poptat u kolegy, ten občas některé funkce používá.
Pořád ale tažení plechu je hodně daleko od ohýbání balsy. Mám sice zkušenosti s konstrukcí lisovacích nástrojů, ale jen pro výrobu interierových a akustických dílů. :-(


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.