Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

FEM Submodeling

Kompletní přehled příspěvků v tématu FEM Submodeling řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
peter01

Poslat zprávu | Profil
Datum: 4.9. 2013 | Zobrazeno: 9406x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím chcel by som sa spýtať ako exportovať posunutie uzlových bodov vo vybranej rovine (cela zostava) a použiť ako predpísané posunutie vo vyrezanej časti konštrukcie (submodel) s jemnejšou sieťou a detailnejšou geometriou.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4075] | Publikováno: 04.09. 2013 - 21:06
Jakou konfiguraci máte k dispozici? S EST by to nějak mohlo jít, ale nevím jak omezit výběr Nodů na určitou rovinu. Posuny v jednotlivých bodech se určitě dají exportovat jako mapovací soubor, ale nevím jak potom s importem. U Enforce Displacement žádná možnost importu není.

Určitě by to šlo použít u Nodal force s následným importem, kdyby vám místo posunutí stačilo zatížení.
peter01

Poslat zprávu | Profil
[#4078] | Publikováno: 05.09. 2013 - 07:27
Catia je vo verzii V5 R19 SP9, zdielane licencie GPS, GAS, FMD, FMS, EST.
Riešenie nemusí byt výber uzlov v rovine (celá zostava) a následné namapovanie v tej istej rovine na submodel, toto je riešenie v programe ANSYS, ale ako postup sa mi zdá správny a iný nepoznám.

S predpisom zaťaženia namiesto posunutia v zásade nemám problém ak sa dá zobrať zaťaženie v uzloch a namapovať na uzly v submodeli (submodel má hustejšiu sieť a iné súradnice uzlov) mohlo by byt ekvivalentné (malo by vzniknúť rovnaké posunutie => rovnaké napätie ).
V minulosti som skúšal symetrické zaťaženie prizmatickej tyče na ťah (na jednom konci sila 1N, na druhom 1N opačného smeru) ale stále nastaval celotelesový pohyb, nevedel som to zaväzbiť. Chcem povedať či nenastane ten istý problém práve v použití s Nodal force (Nodal force som nenašiel asi slabo hľadám ikona/funkcia ktorá sa tomu najviac podobá je Imported Force).


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.