Převod AllCatPart na sestavu
Uživatel | Příspěvek |
petan86 ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
25.7. 2013
| Zobrazeno:
12191x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Vit Cerny ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4024]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 10:35 Není to makro, ale fce přímo v Catii. (Tools - Generate Catpart from product) |
[#4025]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 10:37 O teto funkci vim, ale potrebuji obraceny postup. |
Vit Cerny ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4026]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 10:38 Omlouvám se, špatně jsem to přečetl. |
[#4027]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 10:54 Uz jsem nasel adresu kde jsem makro videl...
http://www.youtube.com/watch?v=i1hRdlPYf-s Bouzel je placene... Jak by se makro dalo napsat? Vytvoril by se Product do nej novy part a zkopiroval se PartBody z vychoziho allCATpartu. Cele by to procovalo v cyklu. Dekuji za jakoukoliv radu. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4028]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 12:15 Ano, to je správný postup. V detailech asi takto:
1. vytvoří se nová sestava 2. v AllCatPartu se bude procházet kolekce Root Body 3. pro každé body se vytvoří nový Part a do něho se zkopíruje odpovídající Body jako mrtvá kopie 4. sestava se uloží |
[#4029]
| Publikováno:
25.07. 2013 - 22:36 Potřeboval bych poradit.
Vytvořený skript, mě kopíruje Partbody z allcatpartu zase do allcatpartu. Jak mám zadat cestu do partu v nově vytvořené sestavě....? Language="VBSCRIPT" |
[#4030]
| Publikováno:
26.07. 2013 - 00:15 Musíte vybrat nově vytvořený Part - je to jako kdybyste to dělal ručně. Kliknete na Body (selection.add(nejake body)), pravým tlačítkem dáte Copy (selection.copy), mezitím vyprazdníte výběr (selection.clear), pak kliknete na nový part (selection.add(novy part)) a vložíte do něj body selection.pasteSpecial().
Takhle to vkládáte tam, odkud kopírujete. Takže nějak takhle Sub CATMain() Velice primitivni, neosetrene. |
Petr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4032]
| Publikováno:
30.07. 2013 - 08:34 Dobrý den,
měl bych otazku. Slo by vytvoři macro, které by generovalo v podstatě allcatpart jen by díly rozdělovalo podle přiřazeného materiálu??? V Postatě by vytvořilo sestavu, do které by se vložili třeba party Steel a Aluminium atd... Dal by se prohledávala sestava a podle materiálu se kopírovalo mrtvé partbody do daného pártu. Slibuji si od toho rychleší vážení u složitejších sestav.. Připadně myslíte si, že to urychlí výpočet?? Děkuji za odpověd. |
[#4033]
| Publikováno:
30.07. 2013 - 17:02 Zdravím,
makro, které popisujete, by určitě udělat šlo, ale nevidím jediný důvod, proč by mělo jakkoliv urychlit výpočet hmotnosti sestavy? CATIA stejně musí každé Body měřit zvlášť podle objemu a hustoty, takže takhle by celá operace trvala stejně dlouho a k tomu navíc by se ještě musela generovat další data. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.