Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

konvertovanie 3dxml

Kompletní přehled příspěvků v tématu konvertovanie 3dxml řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
xrastik

Poslat zprávu | Profil
Datum: 28.5. 2013 | Zobrazeno: 9944x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravim Vas

Riesim nasledujuci problem: zakaznik nam poslal model vo formate 3DXML, jedna sa o zostavu. Chcel by z toho nakreslit vyrobne vykresy v CATII. 3DXML subor sa da otvorit v CATII, ale ked chcem vytvorit vykres tak koty nie su asociativne. Tak som chcel suciastky prekreslit. Meranie 3DXML je sice v CATII mozne, ale tvarove plochy sa odmerat nedaju. Takze zase som v slepej ulicke.
Moja otazka znie: da sa 3DXML konvertovat do nejakeho ineho formatu, z ktoreho by sa dali pohodlne vytvarat asociativne vykresy? Nieco na sposob STP?

Dakujem za akekolvek rady

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#3920] | Publikováno: 28.05. 2013 - 10:32
3Dxml je tzv. "otesánek" stejně jako cgr. Z cgr lze makrem vytvořit CATpart, viz Jak převést CGR data do CATPartu, u 3Dxml to jde také, jen se musí nejdřív přeuložit jako cgr (u mě se povedlo).

V každém případě, a to i pokud importujete STP, dostanete neparametrický model, takže je úplně jedno, že jsou kóty neasociativní - model se stejně nedá pohodlně editovat, a pokud dostanete jinou verzi souboru a výkres přelinkujete, stejně budete muset všechny kóty kreslit znova.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.