Zrychleni práce v Catii
Uživatel | Příspěvek |
Roman Vlk Poslat zprávu | Profil |
Datum:
24.5. 2013
| Zobrazeno:
10400x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Kac80 Poslat zprávu | Profil |
[#3906]
| Publikováno:
24.05. 2013 - 11:30 Zdravim,
zkuste tohle: Tools -> Options -> Display -> Performance a tady zmenit vykreslovani kruznic. Mame stejne stanice a ubranim se Catia zrychlila. |
CaTLama Poslat zprávu | Profil |
[#3907]
| Publikováno:
24.05. 2013 - 11:31 Tools - Options - General - Display - Performance a pohrát si s nastavením. Pro vás bude klíčové 3D Accuracy. Obecně platí že nižší hodnota znamená vyšší přesnost ale výrazně delší časy pro updaty atd. Vyšší hodnoty dávají lepší výkon ale třeba z kružnic se stávají mnohoúhelníky. Je potřeba vyzkoušet a nastavit nějaký kompromis. |
Roman Vlk Poslat zprávu | Profil |
[#3908]
| Publikováno:
24.05. 2013 - 12:32 A ještě se tedy zeptám, jaký je rozdíl mezi hodnotou Proportional a Fixed? mají se nastavovat obě?
S tímto jsem už před časem hýbal a nic moc se nezlepšilo. |
CaTLama Poslat zprávu | Profil |
[#3917]
| Publikováno:
27.05. 2013 - 06:48 proportional vyhoví pro většinu případů. Systém v tomto případě nastavuje kvalitu zobrazení detailů úměrně k velikosti celého dílu resp. sestavy. Fixed nastaví přesnost absolutně.
Asi jsem to nenapsal dost srozumitelně tak zkusím na příkladě: mám 5m nosník a v něm díru o průměru 1cm. Při nastavení Proportional je díra vyhodnocena vzhledem k délce nosníku jako nevýznamný detail a zobrazí se jako mnohoúhelník. Přestavením na Fixed systém vzájemné proporce ignoruje a nastavuje shodnou přesnost u detailu i celku. Samozřejmě při odpovídajícím snížení výkonu. Je divné, že změnou nastavení žádné zlepšení nezaznamenáte. Možná je vaše konstrukce už hodně složitá, nebo bylo už na začátku nastavení optimální. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.