problém s thicksurface - Catia V5
Uživatel | Příspěvek |
martin1 Poslat zprávu | Profil |
Datum:
16.5. 2013
| Zobrazeno:
10445x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3893]
| Publikováno:
16.05. 2013 - 21:03 Odchylka jde nastavit až když je vybraná plocha, dřív ne. S největší pravděpodobností je chyba v ploše, kterou chce vytáhnout. Některé místo prostě nejde offsetovat. Nejlépe to ověříte, když vyzkoušíte funkci Offset, která má snad úplně stejný algoritmus. Pokud se podaří udělat offset, měl by jít i Thick surface. Pokud se offset nepodaří, minimálně vám v náhledu ukáže plochy, které nejdou offsetovat - ty se pak musí opravit.
PS: Někdy se nepodaří offset třeba +2mm, ale +2,5 a pak -0,5 paradoxně projde. Výsledek je stejný, ale takhle krkolomně nadvakrát. |
[#3894]
| Publikováno:
17.05. 2013 - 07:40 No právě že offset ploch mi jde, to je mi divné. Tloušťku vytáhnu na max 1,79mm, 2mm peostě nedá. Asi zkusím udělat nějakej zásah v designu, jen mi je prostě divné, že ti přede mnou to vytáhli a já ne :-) |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3895]
| Publikováno:
17.05. 2013 - 12:06 Může to být problém s nějakou částí geometrie na okraji. Zkuste plochu rozdělit na menší části a Thick surface vytvořit z těchto částí - pak alespoň poznáte, kde je problémové místo.
Jakou odchylku jste použil u offsetu? Pokud se Thick surface nastaví stejně, měl by projít. |
[#3896]
| Publikováno:
17.05. 2013 - 13:49 Uživatel odpovídá na příspěvek #3895:
Tak už mám vyřešeno, pozměnil jsem tam nějaké radiusy a problém vyřešen. Mockrát děkuji za pomoc Martin |
Martin Záborský Poslat zprávu | Profil |
[#3898]
| Publikováno:
21.05. 2013 - 14:06 Zdravím, ja používám v takomto prípade kombináciu funkcií "Thick surface" + "Thickness". Väčšinou to funguje bez toho aby som musel zasahovať do existujúceho dizajnu partu. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.