Dynamický řez v PartDesign u R19
Uživatel | Příspěvek |
Jan Vaník Poslat zprávu | Profil |
Datum:
29.4. 2013
| Zobrazeno:
10373x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
CaTLama Poslat zprávu | Profil |
[#3826]
| Publikováno:
29.04. 2013 - 08:44 Pokud jste ho vy nebo správce systému nedal někam jinam, najdete ho ve složce C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\DassaultSystemes\CATEnv
Cesta se může lišit podle jazykové mutace windows. A nezapomeňte zviditelnit skryté adresáře ;-) |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3827]
| Publikováno:
29.04. 2013 - 10:57 Přesnou cestu uvidíte v zástupci pro spuštění Catie. V parametrech pro spuštění je proměnná -env = název souboru s prostředím a pak -direnv = cesta k tomuto souboru. Pak už opravdu stačí jen souboru najít v tomto umístění. |
Jan Vaník Poslat zprávu | Profil |
[#3828]
| Publikováno:
29.04. 2013 - 11:06 Děkuji. Zmatek jsem měl v tom, že onen soubor má příponu txt a ne env. Už mi to funguje. Jen je škoda, že to neumí rozlišit jednotlivé párty v multipártu, třeba barvou. Pěkné by bylo i šrafování. |
Michal Jáger Poslat zprávu | Profil |
[#3829]
| Publikováno:
30.04. 2013 - 07:44 Toto je perfektná vec. Hneď ráno, ako som si prečítal tento článok, sa mi to podarilo sprevádzkovať. Po spustení Catie ikona dynamického rezu bola pridaná automaticky na plochu.
Veľká vďaka. |
Jiří Kotrč Poslat zprávu | Profil |
[#3923]
| Publikováno:
29.05. 2013 - 13:46 Dobrý den,
Omlouvám se , nechytnul jsem začátek.O jaký dynamický řez se jedná, jaký článek ? Díky |
[#3924]
| Publikováno:
29.05. 2013 - 15:09 Omlouvám se,
vše beru zpět a Dynamic sectioning funguje dobře. Díky za info |
[#3929]
| Publikováno:
02.06. 2013 - 11:17 Dobrý den,
nedá se to podobně rozchodit i v Assembley, Sheet metal, Generative shape design....? Bylo by to velmi dobré |
[#3930]
| Publikováno:
02.06. 2013 - 11:45 To přece není zapotřebí...
V assembly design je tato funkce dostupná a nabízí mnohem víc možností. V ostatních modulech stačí jen přidat panel nástrojů s touto funkcí do pracovního prostředí (workbench). |
[#3931]
| Publikováno:
03.06. 2013 - 06:39 Aha, u workbench Assambly Design pravděpodobně myslíte toolbar Space Analysis s nástrojem Sectioning. U workbench Generative Shape Design ho mám ale u Generative Sheetmetal Design se mi neobjevuje (aspoň přes roletu View - Toolbars ho nevidím). |
[#3932]
| Publikováno:
03.06. 2013 - 09:58 Samozřejmě že ho nevidíte. Každý workbench má nějaké výchozí nastavení toolbarů s funkcemi, které se ale dá upravit. K tomu slouží funkce Customize (menu Tools) - zde si můžete vytvořit svůj vlastní workbench nebo upravit stávající přidáváním Toolbarů, funkcí atd.
Zde si můžete přečíst, jak vytvořit toolbar a přidat funkci. |
[#3934]
| Publikováno:
03.06. 2013 - 18:10 Díky, mám to u workbench Generative Sheetmetal. Pouze pro zajímavost proč při Assambly Design nelze najít při New toolbar workbench Part Design abych z něho mohl získat její toolbar? |
[#3935]
| Publikováno:
03.06. 2013 - 19:13 Part design nemá svůj Toolbar - má nějak nastavenou konfiguraci složenou z určitých toolbarů. Poku chcete vytvořit nový toolbar, můžete do něj přidávat jednotlivé jen funkce. Některé jsou ale předem zakázané - pokud máte aktivní part, není přece možné spouštět funkce, které předpokládají aktivní sestavu a naopak. Catia to má ošetřené.
Takže do nového toolbaru můžete přidávat jen ty funkce, které jsou pro daný typ dokumentu použitelné, tj. např. pro CATPart je to vše z PartDesign, Genertive Shape Design atd, ale už ne z Assembly design. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.