Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Navazbení přidávaného CATPartu do hotového CATProductu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Navazbení přidávaného CATPartu do hotového CATProductu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jan Randa

Poslat zprávu | Profil
Datum: 1.4. 2010 | Zobrazeno: 10017x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Řeším takový problém týkající se navazbení přidávaného CATPartu k hotové sestavě. Pracuji se sestavami, které jsou tvořené přes Design table. Sestavy nedělám já a nemám možnost zasahovat do generického modelu, z kterého každá sestava vychází. V těchto sestavách však jako technolog postrádám některou geometrii potřebnou pro obrobení. Cílem je tedy přidat jisté opublikované sketche a to tak, aby se tyto sketche z připraveného CATPartu vždy korektně svazbily s každou otevřenou sestavou.
Vize jak by to mělo fungovat je následující: otevřu sestavu označenou např. „A“, zvolím Insert existing component a přidám můj připravený CATPart, sketch se napozicuje a změní rozměry dle vazeb, které jsem u něj nastavil při jeho tvorbě navazbením na sestavu např. „B“ (obě různé sestavy A i B vychází z jednoho Design table).
Prvky, které mohu použít pro tvorbu sketche jsou např. následující: pro rovinu sketche možno zvolit jedinou publikaci z celé sestavy, sketch obsahuje řekněme ovál (elongated hole), jeho šířka bude řízena Parametrem z jednoho komponentu sestavy, délka oválu Parametrem z jiného komponentu sestavy, poloha oválu dána svazbením jednoho radiusu oválu s rádiusem zvoleného sketche příslušející Pocketu někde v sestavě.
Výsledkem tedy bude, že každou sestavu „obohacenou“ o mé další opublikované prvky lze použít do jedné jediné šablony obrábění přes Replace product.

Otázka je, zda cesta vede metodou, kterou jsem zde popsal, nebo je problém takto neřešitelný. Další metoda by mohla být přes nějaké makro, které se spustí s každou neupravenou sestavou a tímto makrem se k sestavě sketche přidají (také dle příslušných vazeb).
Problém jsem popsal zatím v podstatě obecně, v průběhu diskuze bych vše upřesňoval.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#363] | Publikováno: 02.04. 2010 - 09:23
Já to tedy shrnu, jestli jsem to správně pochopil.
Jde vám o tom, vložit do sestavy Part s jednou (pro začátek) skicou, jejíž poloha a rozměry se budou řídit publikovanou geometrií (nebo parametry) z jiných partů v sestavě.
A ještě - v jaké pozici vzhledem k hlavní sestavě by měl být Part se skicou?
Jan Randa

Poslat zprávu | Profil
[#366] | Publikováno: 02.04. 2010 - 12:16
Jde hlavně o to, že k napolohování sketche není všechna geometrie v sestavě opublikována, takže otázkou je jak s takovou nepublikovanou provádět vazby? Polohu k hlavní sestavě bych tedy potřeboval svazbit např. kružnici přidávaného sketche na "neopublikovanou" kružnici v sestavě. Přesto že není publikována, tak by mělo být záchranou, jak doufám, že je tvořena design tabulkou.
A dále... jak lze přebírat hodnoty parametrů z jiných komponent ve stromě, než je samotný Part se sketchem? Když totiž tvořím sketch a měním nějaký rozměr přes Formulas, zvolením Parametru ze sestavy se hlásí jako "External Parameter" a po Importu exist.partu do jiné sestavy zůstávají hodnoty těchto External Parametrů podle původní sestavy.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#368] | Publikováno: 02.04. 2010 - 12:38
Přebírání parametrů mám vyřešené makrem, ale není to jednoduché. Zkuste mi poslat malou sestavičku s jedním parametrem, jedním partem odkud se má brát a vaším partem se skicou a nějak označte to, co by se mělo automaticky vytvořit. Takhle se to dost složitě vysvětluje. Podívám se na to.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.