možnosti výběru
Uživatel | Příspěvek |
Tomáš Ludvík Poslat zprávu | Profil |
Datum:
13.3. 2013
| Zobrazeno:
10104x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3730]
| Publikováno:
13.03. 2013 - 16:33 Dobrý den,
vybírejte objekty ve stromu a ne geometrii. |
[#3731]
| Publikováno:
14.03. 2013 - 07:45 Uživatel odpovídá na příspěvek #3730:
tomu jsem se chtěl právě nějakým způsobem vyhnout, poněvadž otvírám obrovskou sestavu o skoro 50000 dílech, které načítám jako cgr,strom je brutálně dlouhý,a něčeho se v něm doklikat je nadlidský úkol... "center graph" sice používám... ale to že bych mohl označit celou podsestavu přímo v modelu (jako to jde např v inventoru) by mě velice usnadnilo práci... A nějaký příkaz, návrat k nejvyšší sestavě, byste mi prosím neporadil ? (označit nejvyšší sestavu) abych si to mohl dát na zkratku jako mám např. sbalit vše... |
[#3737]
| Publikováno:
14.03. 2013 - 12:53 Nic konkrétního neexistuje (myslím předdefinovaný příkaz), ale dalo by se to napsat jako krátký script (makro).
Pro výběr (označení) nejvyšší sestavy např. a provedení nějakého příkazu např. Properties (vyvolání dialogu vlastností) takto: Sub CATMain() Takových malých pomocníků se dá udělat více a dát si je do vlastního panelu. |
[#3747]
| Publikováno:
20.03. 2013 - 10:28 Děkuji, určitě to někdy v budoucnu vyzkouším, ale zatím si na makra netroufám :)
Naskytla se mi další otázečka na nastavení: Jde prosím vypnout automatické vracení kompasu, do výchozí polohy, při aktualizaci v sestavě? Zkrátka aby zůstal tam kde je ... :) |
[#3748]
| Publikováno:
20.03. 2013 - 11:58 Tím "tam kde je" myslíte když ho přichytíte k nějakému partu? Tohle podle mě nejde.
A jinak toho makra se nebojte, vůbec nic na tom není, ten kód stačí jen zkopírovat a vložit do prázdného makra. |
[#3753]
| Publikováno:
21.03. 2013 - 10:09 Uživatel odpovídá na příspěvek #3748:
Přesně tak, přichytím kompas k partu, hýbu s ním, dám mu vazbu na jiný part, aktualizuji... chci hýbat znovu abych si part pootočil pro další vazbu... a ejhle musím znovu položit kompas, protože se automaticky při aktualizaci hodil do výchozí pozice (doprava nahoru)...zkrátka zbytečný krok navíc, který zdržuje a stále se opakuje... doufal jsem že by to šlo třeba jednoduše vypnout :) Je také možné že volím špatný, pomalý postup vazbení... Rád si nechám poradit jak to dělat lépe, rychleji ;) |
[#3787]
| Publikováno:
09.04. 2013 - 15:38 Uživatel odpovídá na příspěvek #3753:
Aha!:) Teď jsem na to náhodně přišel, jak docílit nevracejícího se kompasu do zákl. polohy při aktualizaci ... stačí mít označený některý part sestavy při aktualizaci a kompas se hýbne pouze spolu s označeným partem ;) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.