Parents and Children
Uživatel | Příspěvek |
Josef Kočí ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
9.3. 2013
| Zobrazeno:
10209x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3721]
| Publikováno:
10.03. 2013 - 12:16 Na tohle jsem jednou dělal hrubou analýzu. Jediný způsob, jak to udělat, je vytvořit mapovací tabulku feature -> parent a pak zpětně zjišťovat potomky, tj. u sledované feature budete hledat, kterých všech jiných je rodič.
U velkých modelů by to trvalo asi dost dlouho - nezkoušel jsem to. Je to ale jediný způsob, jak toho dosáhnout. Navíc to určitě bude mít nějaké omezení, protože ne všechny vazby se dají získat. Řešení je pak RADE... |
jukom ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4279]
| Publikováno:
20.11. 2013 - 08:48 Uživatel odpovídá na příspěvek #3721:
Dobry den, chcem sa spytat ako vytvorim mapovaciu tabulku? Nenasiel som ziadne tema k tomu. klasicky parent pri skicari je samozrejme sketches. zacal som sa vrtat aj processitf.childrenactivitis len tak naslepo. no zatial som k nicomu nedospel. dakujem za pomoc |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4280]
| Publikováno:
20.11. 2013 - 10:37 Childrenactivities je tuším jen v obrábění, s modelovou strukturou to podle mě nemá nic společného.
Musel by se projet celý strom a postupně zjišťovat, co má jaké rodiče. Příklad: mám Sweep.1, zjistím na základě čeho je postavený. Jedním z rodičů je Line.1. Do tabulky zapíšu, že Line.1 je rodičem Sweep.1 a naopak že Sweep.1 je potomkem Line.1. Bylo by to ale strašně moc programování, prakticky u všech myslitelných objektů by se musely testovat všechny vlastnosti, u většího modelu by vytvoření takové tabulky mohl trvat pěkně dlouho. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.