Export dat z Excelu do vykresu
Uživatel | Příspěvek |
Jaroslav Pitoňák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
20.2. 2013
| Zobrazeno:
11484x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Břeťa Doležal ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3679]
| Publikováno:
20.02. 2013 - 10:28 Uložit tabulku jako *.csv a tu potom příkazem "Table From CSV" vložit do výkresu. Tool bar: Annotations. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3680]
| Publikováno:
20.02. 2013 - 10:47 Přesně tak, jen je pak třeba upravit formátování a export není asociativní, takže je třeba formátovat při každém importu. |
Jaroslav Pitoňák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3681]
| Publikováno:
20.02. 2013 - 11:10 Dik za odpoved, je to presne to co som hladal, funguje to presne tak ako potrebujem. |
Dalibor Cee ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3682]
| Publikováno:
20.02. 2013 - 13:26 Nevím jestli pro import přes "csv" máte nějaké důvody, ale mě pro potřeby importu
tabulky z excelu do výkresu spolehlivě funguje standardní clipboard (Ctrl-C), vybrat potřebnou oblast z tabulky a vložit do výkresu : Edit-> Paste Special -> Embed Source ("xls" zůstane zabaleno pod CATDrawing) nebo Link Source (asociativně propojeno s "xls" originálem) Samozřejmě výsledná tabulka není nativní "Table" z prostředí CATIA, ale je asociativní se zdrojem a to včetně formátování. D.C. |
Miloš Vrba ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4594]
| Publikováno:
01.06. 2014 - 08:38 Ahoj,
otevřu starší téma. Když importuju tabulku pomocí Table From CSV, nevytvoří mi to sloupečky jako v Excelu, ale jen textovou řadu oddělenou středníky. Jde to udělat, aby byla vložená tabulka shodná s excelem..? Předem díky |
[#4595]
| Publikováno:
02.06. 2014 - 00:13 Chyba bude v oddělovači - nevím teď přesně co Catie chce, zkuste místo středníků čárky. Určitě to jde vložit tak jak je to v excelu, jen se nepřenesou šířky sloupců a formátování (to v csv nijak není definováno). |
Václav Veselý ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4763]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 10:49 Dobry den,můžete upřesnit kde v Catii nastavim oddelovac? Nikde jsem takovou moznost nenasel. Diky |
[#4764]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 11:01 To není nastavení v Catii ale volba v Excelu. CSV se ukládá se oddělovačem ";", ale jsou tam i jiné možné fotmáty (MS DOS CSV, MacintoshCSV).
Jinak oddělovače a jiné specifické znaky se nastavují v operačním systému - ve Win7 je to Oblast a jazyk. |
[#4765]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 11:10 Aha no tak to jsem zkoušel měnit, ale v Catii pořád vidím stredniky a tabulka nema oddělené sloupce. Dřív to fungovalo normálně a najednou mi to nejde
|
[#4766]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 11:45 A díval jsem se do souboru CSV - co je skutečně uvnitř. Zkuste si v nějakém textové editoru vytvořit jednoduchý CSV soubor (klidně použijte následující obsah). Pokud se to i pak bude importovat špatně, bude chyba někde to na straně Catie.
Jakou používáte verzi Catie? A změnilo se něco od té doby co to naposledy fungovalo správně? CSV a;1;4;7 |
[#4767]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 12:49 Nefunguje. Používám V5R19. Změnilo se jen to že pracuji pod jiným uživatelským účtem. Ale dřív to šlo normálně pod všemi účty |
[#4768]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 12:51 Funguje když dám místo stredniku čárky |
[#4769]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 12:52 Ale ve všech souborech které jsem dřív používal jsou středníky |
[#4770]
| Publikováno:
02.10. 2014 - 13:02 Já zkoušel také obojí. Středníky OK, čárky jako u vás středníky.
Podobné téma se řešilo s oddělovačem desetinného místa (tečka vs čárka). Zkuste hledat v diskusích, popisovaly se tam možná řešení. Vždy to ale bylo v souvislosti s nastavením systému. |
Milan Frýba ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5992]
| Publikováno:
11.11. 2016 - 09:27 Dobrý den,
Řeším podobný problém, s jedním zásadním problémem - tabulka je velká. Při převodu do CCV mi Catie píše, že soubor je moc velký. Při použití <CTRL>+<C> a paste special mi vloží jen část tabulky. Samozřejmě mohl bych tu tabulku vložit po částech a ve výkresu ji "napasovat" ale nešlo by to nějak čistěji? BTW CSV mi zruší formátování, není-liž pravda? Je tam hodně sloučených buňek a rozdílné formáty. Předem děkuji za rady, tipy, nápady! |
Milan Kubišta ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5994]
| Publikováno:
11.11. 2016 - 12:45 Uživatel odpovídá na příspěvek #5992:Obávám se, že velký soubor, hodně sloučených buněk a rozdílné formáty bude "vražedná" kombinace. |
[#5995]
| Publikováno:
11.11. 2016 - 14:49 Dobrý den,
sloučené buňky a formáty můžete zapomenout. CSV nepodporuje ani jedno. Velikost souboru je druhá věc - může souviset s maximálním počtem buněk v tabulce. Zkuste schválně jen vložit prázdnou tabulku se stejným rozměrem, jestli se to podaří. Pokud ne, je to jasné. A dotřetice - jakákoliv editace takhle velké tabulky bude nesmírně pomalá, písmenko se vám napíše 10 se*** po stisknutí klávesy. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.