Spojenie 4 trubiek
Uživatel | Příspěvek |
Zeck1 Poslat zprávu | Profil |
Datum:
25.12. 2012
| Zobrazeno:
10411x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
[#3563]
| Publikováno:
25.12. 2012 - 15:28 Resp inak sa spýtam:
1.Ako je najvýhodnejšie v Catii vytvoriť konštrukciu zloženu iba z trubiek? 2.Zváranu zozstavu z trubiek je výhodnejšie kresliť ako Part alebo ako Assembly? Ďakujem za akúkoľvek pomoc. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3565]
| Publikováno:
25.12. 2012 - 18:55 Existuje několik metodik na svařence, které využívájí jak multipart, tak assembly. U obou se pak většinou vytváří i samotný svařenec, do kterého jsou přes linky (u sestavy externí)přenášené jednotlivé svařované díly. Svařenec je pak jen jakýmsi odvozeným dílem ze všech dílčích dílů, které do svařence vstupují.
U velkých svařenců se používají víceúrovňové sestavy, kdy každá sestava představuje jeden dílčí celek včetně svařence. Jednou z možností je postup, které jste zvolil vy. Hrubou konstrukci si můžete udělat jako soubor wireframe elementů (skici budou definovat jednotlivé trubky včetně ohybů), po nich si pak protáhnete profily a vytvoříte plochy. Jim přiřadíte tloušťku a v tu ránu z nich máte trubky. Ty pak ořežete ostatními plochami podle toho, jak mají být mezi sebou spojené a vytvoříte další operace pro přípravu svařování (úkosy, ...). |
[#3571]
| Publikováno:
26.12. 2012 - 18:52 Ďakujem za reakciu,
rám z trubiek som nakoniec urobil ako zostavu, kde každá trubka je samostatný Part. Chcel by som trubky zvariž ale nejde mi to. Neviete mi niekto poradiť ako ďalej postupovať? |
[#3572]
| Publikováno:
27.12. 2012 - 18:56 Zkuste vytvořit další part, do něj nakopírovat jednotlivé trubky z ostatních partů (paste special - result with link), jednotlivé části pak spojte dohromady pomocí booleovských operací a dodělejte svary.
Tím pádem ani nemusíte používat Structure design. |
[#3578]
| Publikováno:
04.01. 2013 - 14:54 Ďakujem,
a nevedeli by ste mi poradiť aký zvar vybrať v Catii na zvarenie trubiek? Lebo nejako žiadny mi nefunguje na trubky. Ďakujem. |
[#3579]
| Publikováno:
04.01. 2013 - 17:40 Pro vytvoření svaru musí být minimálně jedna plocha rovinná. Pokud jsou obě plochy obecné, svar se myslím nevytvoří (omezeni catie pro pro svary obecně). |
[#3580]
| Publikováno:
04.01. 2013 - 20:57 Hmmmm... tak to som prekvapený, myslel som si, že nejak sa to zvariť dá. |
[#3581]
| Publikováno:
05.01. 2013 - 12:41 Tak místo svaru ve Welding design se dá použít obyčejné sražení, nebo zaoblení, kterému se nastaví parametr conic na jinou hodnotu než 0,5 (aby to mělo tvar svaru) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.