DMU kinematics - naklápění
Uživatel | Příspěvek |
Martin Mohelník Poslat zprávu | Profil |
Datum:
11.11. 2012
| Zobrazeno:
10576x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#3465]
| Publikováno:
18.11. 2012 - 18:29 Koukal jsem na tu sestavu a zkusil to dát dohromady. Bylo tam spousta dílů úplně mimo, ty jsem ignoroval a spojil jenom příčník s kolébkou a píst. Zvolil jsem možnost řídit zdvih pístu a tím naklápět kolékbu. Píst je jako podsestava a má řízenou vazbu offset - ta je navíc navázaná na parametr Zdvih, který je v hlavní sestavě.
Další možnost by byla vytvořit offset vazbu mezi osami čepů (nebo silentbloků) v hlavní sestavě, a řídit zdvih takto. Potom by ale sestava pístu musela být nastavena jak Flexible (pravé tlačítko a v menu vybrat Flexible/Rigid subassembly, ikona sestavy ve stromu pak bude fialová), jinak by se chovala jako tuhá (tak se podsestavy chovají standardně) a při změně hodnoty vazby offset a updatu by vznikala chyba. PS: Vypněte si Hybrid Design a naučtě se wireframe elementy dávat se geo setů, takhle je to strašný binec v modelu ... |
[#3483]
| Publikováno:
25.11. 2012 - 16:41 Děkuji, nakonec jsem to zvládl v DMU Kinematics, ale zeptal bych se jak vypnu Hybrid Design?
Ale nyní bych se rád zeptal, jestli nevíte jak vzít hodnoty bodů? Tedy jejich souřadnic X, Y. Jde o to, že potřebuji sledovat průběh pohybu těžiště v závislosti na osách a v DMU kinemtics jsem zatím dokázal udělat graf jen na vazby co jsem tam definoval.. |
[#3484]
| Publikováno:
25.11. 2012 - 17:21 Hybrid design se vypne v Tools - Options - Mechanical design - Part infrastructure.
Souřadnice bodu jdou změřit pomocí nástroje measure. Vytvořte si bod kde potřebujete a pak už jenom měřte jeho souřadnice. |
[#3485]
| Publikováno:
25.11. 2012 - 20:22 Jenže já těch bodů mám více a takto je to docela pomalé...na internetu jsem našel, že se to dělá pomocí maker, které jsem už bohužel nenašel ke stažení
A hledal jsem to vypnutí Hybridu a v Tools/Options/Mechanical Design jsem Part infrastructure nenašel....mám Catii V5R19, jestli to nebude tím |
[#3486]
| Publikováno:
25.11. 2012 - 20:53 Mám to je to totiž v Options/Infrastucture/Part Infrastucture/Part document...
ale nyní mne napadá, jestli jsme to i nedával u každého, to bych měl asi udělat u každého zvlášť, že? :-) |
[#3487]
| Publikováno:
25.11. 2012 - 23:34 Ne, to se vypíná globálně. Ale Body, která byla vytvořena se zapnutým HD, už si to informaci nesou. |
[#3488]
| Publikováno:
26.11. 2012 - 13:26 Ok, děkuji, snad to tolik nevadí :-) |
[#3519]
| Publikováno:
07.12. 2012 - 12:26 Jestli bych vás mohl ještě poprosit? V přiloženém souboru mám opět naklápěcí systém v dalším vývoji a nyní bych potřeboval jak jsou ty dvě čáry, které procházejí osami děr kloubů, jenž naklápí příčník kolébky a potřebuji vytvořit bod v jejich průsečíku těchto čar. Jelikož je to kinematický model, jenž se hýbe, tak nevím jak tam vytvořit ten bod a z něj pak sledovat jeho průběh při naklápění ....snad jsem to napsal srozumitelně :-))) |
Břeťa Doležal Poslat zprávu | Profil |
[#3524]
| Publikováno:
07.12. 2012 - 13:35 Kinematiku nepoužívám, ale nejednodušší by viděl: dát tam další CATPart, který má s těmi příčkami vazbu bod na přímce "Point Curve Joint". |
[#3527]
| Publikováno:
09.12. 2012 - 12:52 Tak jsem to zkoušel a bohužel to nejde...píše to, že to chce vybrat bo na křivce, tedy asi na té ose, ale tam zase nejde vybrat bod, páč je tam pevně daná osa...tak nevím :_(((( |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.