Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

analýza ploch

Kompletní přehled příspěvků v tématu analýza ploch řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
akademikrichard

Poslat zprávu | Profil
Datum: 2.11. 2012 | Zobrazeno: 9915x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mi vlastně ukáže analýza plochy pomocí příkazu surfacic curvature analysis a jak si mám dané výsledky interpretovat jediný co jsem aspoň trošku pobral je inflection area-modrý plochy to kde jsou obě křivosti "stejné", zelený plochy jedna křivost je "kladná" a druhá "záporná", žlutý plochy-inflexní oblast, takže když mám modrý ostrůvek v zeleným, tak je něco špatně. A jak je možné že inflexní oblasti se mi objevují i u plochy která by měla mít jen jednu křivost tzn plocha typu komolý kužel. Nedá se někde zjistit jak hluboké můžou být jednotlivé dolíky? U typu Gausian jsem pochopil že analýza ukazuje hodnoty vypočtené z křivostí plochy ve dvou směrech v jednotlivých místech plochy a teď co s tím? Asi by měly jednotlivé barevné fleky mezi sebou plynule přecházet ale jak si interpretovat výsledek kde mám celou plochu v jedný barvě? A co ukazují další volby Limited minimun maximum? díky za odpověď na asi stupidní dotaz O:-)

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#3463] | Publikováno: 17.11. 2012 - 13:58
Určitě to není stupidní dotaz, protože nikdo neodpovídá. Přesné funkce jednotlivých subtypů budou popsány v dokumentaci. Podle mě tuhle analýzu používají spíš ti, co dělají s volnými plochami, tj. bude se hodit v kombinaci s FreeStyle. Já jsem tedy zatím moc neviděl, že by se designové plochy dělaly v Catii, např. VW používá IcemSurf. U GSD ploch podle mě není extra důvod analýzu používat - stejně se vytváří multipatche, často navíc velmi "znetvořené" nepřesnostmi na vstupech.

Pokud chcete analyzovat křivost v určité oblasti, je ideální zapnout volbu on the fly a projet plochy kurzorem.
akademikrichard

Poslat zprávu | Profil
[#3476] | Publikováno: 21.11. 2012 - 20:47
díky moc za odpověď :-)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.