Obarveni plochy
Uživatel | Příspěvek |
Pavel Krsek ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
6.9. 2012
| Zobrazeno:
10627x Konfigurace CATIA: Text dotazu: Selection.Search "Topology.CGMFace,sel" Script vyhleda na urcitem solidu jeho plochy a pri splneni podminky obarvi danou plochu. Muj spatny script obarvi jen jednu plochu (podminku splnuje ale vice ploch) - je to tim, ze zkousim vymazat selekci a pak ji opet pridat. Muj dotaz je: 1) jde obarvit plochu oFace aniz by nebyla v selekci? 2) pokud v podmice If pouziji Seletion.Clear jde nejak udelat aby funkce For-Next dale pracovala spravne? Diky za radu |
agaragar ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3323]
| Publikováno:
06.09. 2012 - 19:03 V tom cykle sa selection vymaže príákazom clear a stratí sa všetko dovtedy selectované, tam je chyba.
Skript by možno bolo vhodné obohatiť o ďalší Select, teda ten prvý by bol Selection1 - tam by bolo všetko v jednom vreci z funkcie search a Selection2 - by sa mohol ten výber premazávať tak ako to je napísané v tom cykle. |
[#3324]
| Publikováno:
06.09. 2012 - 19:41 Diky za radu.
To mě již také napadlo. Zkoušel jsem to, ale nefungovalo to (snad jsem to dobře napsal). Nejsem si vubec jisty, zda-li jde kombinovat vice selekci. |
agaragar ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3325]
| Publikováno:
06.09. 2012 - 19:48 Potom skuste niekde ukladať tie selektované položky, do nejakej premennej. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3327]
| Publikováno:
06.09. 2012 - 21:26 Proboha, selekce může být vždycky jenom jedna - je to jako kdybyste to dělal v Catii - jak uděláte dva různé výběry????
Teroreticky může být víc výběrů, ale každý v jiném dokumentu. Stačí si nadeklarovat pole a objekty selekce uložit do něj, pak s nimi můžete pracovat jak chcete. Barvu jinak než pomocí selekce nezměníte - jde to jen pomocí vlastnosti VisProperties, která je jen v selekci. Příklad na uložení selekce do pole:
|
[#3329]
| Publikováno:
07.09. 2012 - 07:28 Diky za dalsi rady.
Ja jsem to jiz vcera zkousel s tim naplnenim pole. To se mi podarilo, ale jelikoz s poli neumim moc pracovat, tak nevim jak napsat, aby se selektovali objekty ulozene v poli (objekty). Zkousel jsem napr.: oSelection.Add (objekty(1)) pro oznaceni jedne polozky z pole, ale to nefunguje. Nic se neoznaci (neselektuje). |
[#3332]
| Publikováno:
08.09. 2012 - 09:46 Ahoj,
tak jsem trochu pokrocil, ale cil stale v nedohlednu. Muj script najde na danem solidu plochy Rsur, ty dle urcite podminky vyhodnoti a ulozi jejich jmeno do pole napr. Objekty viz. p. Cinert. Dale se musi jmeno Rsur........ upravit tak, aby z neho pres funkci CreateReferenceFromBRepName sla vytvorit reference. To vse se mi podarilo, ale i když je selekce ploch aktivni, tak nefunguje obarveni viz. SetRealColour. Po skonceni makra plochy stale jsou oznaceny (umyslne jsem nedal oSelection.Clear) a toolbar s barvamy se zobrazuje pozadovana barva, ale realita je jina tj. plochy obarveny nejsou. Na stejne tema je diskuze zde: http://ww3.cad.de/foren/ubb/Forum137/HTML/003912.shtml ale nepochopil jsem z ni reseni. Nevite nekdo jak na to? |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3333]
| Publikováno:
10.09. 2012 - 12:24 Pozor na dědičnost! Jestli máte obarvenou feature, barva plochy se nemusí projevit. Zkusil bych nejdřív resetovat properties. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.