Zmena offset plane
Uživatel | Příspěvek |
Pavel Krsek ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
20.7. 2012
| Zobrazeno:
10489x Konfigurace CATIA: Text dotazu: PLANE_LIMIT.Offset.Dimension.Value = 50 ,ale to nefunguje Pokud dam zaznam makra tak vysledek je: Dim parameters1 As Parameters , ale zde nevim jak nahradit cestu k Offset v zavorce. Dekuji predem za radu. |
Michal ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3100]
| Publikováno:
20.07. 2012 - 13:05 Zdravím,
nejsem si jistý, jestli to pomůže, ale jestli máte part a referenci na plane tak se dá udělat něco takového dim oPlaneParameters as Parameters set oPlaneParameters = oPart.Parameters.Sublist(oPlane, true) výsledkem je podmnožina atributů, které se vztahují k plane a v ní by mel být parametr offset. Nedokážu říct jak moc to bude použitelné v tomto případě, ale už mi to párkrát pomohlo. Psal jsem to z hlavy, takže syntax se může lišit. Michal |
[#3101]
| Publikováno:
20.07. 2012 - 13:31 Diky za typ.
Bohuzel mi to nefunguje. Dostanu hlasku: "The method SubList failed" Pripada mi, zda-li se tato funkce nepouziva jen pro objemova telesa (pad, hole, ...). Diky predem za dalsi typy. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3103]
| Publikováno:
20.07. 2012 - 15:23 Tu rovinu máte vytvořenou jako objekt typu HybridShapePlaneOffset, tak přece stačí jenom změnit její vlastnost OffsetValue. Všechno je to popsané v dokumentaci, jen se podívat...
' vytvoreni roviny |
[#3104]
| Publikováno:
21.07. 2012 - 06:30 V napovede jsem samozrejmne hledal a nasel jsem asi stejnou syntaxi.
V kazdem pripade mi nefunguje. Abych nedostal chybové hlaseni u prvniho radku, tak musim pridat SET: Set oPlaneOffSet = oHybridShapeFactory.AddNewPlaneOffset(oRef, oDir, 100) a pak po spusteni makra dostanu hlasku u radku "zmena", ze makro nepodporuje danou methodu. Mne se nakonec podarilo danou zmenu offsetu provest nasledovne: Set parameters1 = oPart.Parameters |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3105]
| Publikováno:
22.07. 2012 - 20:03 Já se pořád pohybuju v .NET, takže přidání Set do kódu je pak ve VBA samozřejmost. :-)
Vlastnost objektu HybridPlaneOffset je jen Offset, ne OffsetValue - zřejmě jsem se přehlédnul na jiný typ objektu. Každopádně je ta vlastnost jen ReadOnly, takže to stjně nepůjde. Způsob který uvádíte je v zásadě správný, ale pozor na jedinečnost názvu. Pokud byste takto hledal parametr a bylo jich v modelu více se stejným názvem, metoda Item selhává. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.