Vyjádření podmínky přímo v parametrech
Uživatel | Příspěvek |
jara.k ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
7.6. 2012
| Zobrazeno:
10964x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2988]
| Publikováno:
07.06. 2012 - 19:56 Ahoj,
odpověď na první otázku je tady http://www.catia-forum.cz/forum/topic.php?topic_id=209, řeší se to pomocí Law a mělo by na to stačit GSD. Druhý dotaz je také řešitelný, ale už bude třeba Knowledgeware Advisor. Vytvoří se reakce, která při změně hodnoty parametru spustí skript (dá se zabudovat přímo do reakce), který přesune Set do NoShow nebo obráceně. Vlastnost Show není přístupná jako parametr, proto se na to musí touto cestou. |
Břeťa Doležal ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2990]
| Publikováno:
08.06. 2012 - 09:25 add druhý dotaz: pokud by nevadil dá se i aktivovat/deaktivovat jednotlivé položky na místo show/noshow, viz. připojený příklad, kde můžete zkusit měnit parametr na 4mm a 6mm třebas |
jara.k ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2991]
| Publikováno:
08.06. 2012 - 10:31 Ahoj,
Díky za odpovědi, vyřešil jsem to přes to Knowledge Advisor - to je přesně to co jsem hledal. Show sice není jako parametr ale obešel jsem to takto: if `Parameter1` > 3400mm{ `#..Split.273` -> Show = false} else { `#..Split.273` -> Show = true} Nejde to ale na celý geometrický set, ale takto je to dostačující. Pozor na velké S. |
Miroslava Nemčeková ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4587]
| Publikováno:
27.05. 2014 - 14:12 Dobrý deň,
mám počet odľahčujúcich otvorov ozubeného kolesa, ktorých priemer, poloha a počet sa mení s priemrom ozubeného kolesa. Chcem ale, aby pri určitom priemere otvory na kolese vôbec neboli, teda aby počet dier bol nula. Skúšala som v "Rule" cez Show-false aj Active false ale nefunguje. Počet dier nula tiež nie je možné zadať. Nevie niekto ako na to? |
[#4588]
| Publikováno:
27.05. 2014 - 14:12 Dobrý deň,
mám počet odľahčujúcich otvorov ozubeného kolesa, ktorých priemer, poloha a počet sa mení s priemrom ozubeného kolesa. Chcem ale, aby pri určitom priemere otvory na kolese vôbec neboli, teda aby počet dier bol nula. Skúšala som v "Rule" cez Show-false aj Active false ale nefunguje. Počet dier nula tiež nie je možné zadať. Nevie niekto ako na to? |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4589]
| Publikováno:
28.05. 2014 - 08:38 Dobrý den,
tohle je vcelku jednoduché. Předpokládám, že máte díru jako Hole / Pocket a z toho potom Circular Pattern. Každá feature má v sobě parametr Actvity, který je viditelný ve formula editoru. Ke každému stačí vytvořit jednoduchou formuli, kde Feature xxx/Activity = (PrumerKola > 50) . Formule vyhodnotí výraz a podle výsledku aktivuje nebo deaktivuje díru i pattern, tj. když bude průměr menší než 50, obojí se "vypne". Musí se deaktivovat i pattern, jinak byde hlásit chybu (a nejen že nejde zadat nula, dokonce nejde ani jedna) |
[#4593]
| Publikováno:
30.05. 2014 - 15:29 Aha, už som pochopila , čo ste myslel, a funguje to. Srdečná vďaka. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.