Vytvoření dezénu čoček na ploše- problém s nasobením (patternem)
Uživatel | Příspěvek |
Roman Vlk Poslat zprávu | Profil |
Datum:
26.4. 2012
| Zobrazeno:
9884x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#2903]
| Publikováno:
26.04. 2012 - 11:59 Dobrý den,
tady je to těžké, buď to Catia zvládne nebo ne. Kdysi jsem řešil stejný problém s voštinou. Zkuste úzký proužek pomocí patternu a ten dalším patternem postupně rozšiřovat a ukládat. Uvidíte kam až se dostanete. Tj. např nejdřív 500x50 a zvyšovat 500x100, 500x150 atd. Obecné doporučení je mít více RAM, ale ani to nemusí pomoct. |
Roman Vlk Poslat zprávu | Profil |
[#2906]
| Publikováno:
26.04. 2012 - 12:43 Vyřěšil jsem to následovně:
Vytvořil jsem si nové Body s čočkami 50x50 na desce o minimální tloušťce. Toto body jsem cca 5x zkopíroval do stromu a vždy posunul o velikost daného čtverce. Poté to již funguje.. Nicméně model mi z 50Mb narostl na 140MB. Nic jiného ale nešlo. To co jste psal jsem zkoušel a nešlo to poté uložit. Jinak PC: Windows 7 prof. 64bit SP1 Procesor Intel Xeon 2,4GHz Paměť 8GB RAM zajímavé je že větší soubory jako jsou sedačky v plochéch formy v plochách o velikosti cc 200MB otřu v celku bez problémů ale takto ,,jednoduché,, čočky nikoliv. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#2907]
| Publikováno:
26.04. 2012 - 21:15 Tady totiž nejde o celkovou velikost modelu, pracoval jsem i s modelem, který měl skoro 500 MB (samozřejmě plochy) a šlo to. Catie má problém s výpočtem všech brep elementů, které vznikají při operaci. Schválně si zkuste těch 5 body sečíst k sobě, uvidíte, že to zase neprojde. Pokud vám stačí, že celkový tvar je více body, tak to takhle jde vyřešit.
Tenkrát chtěl zákazník voštinu vcelku a to od určité velikosti dál nešlo. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.