Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Cumulated dimensions

Kompletní přehled příspěvků v tématu Cumulated dimensions řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Ondřej Schütze

Poslat zprávu | Profil
Datum: 24.4. 2012 | Zobrazeno: 9846x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,
stále se potýkám s nepříjemnostmi okolo použití kóty \\\\\\\"Cumulated dimensions\\\\\\\". Okótuji díl se všemi otvory a když jsem hotov, jedna mi tam přibude, nebo jsem na ní zapomněl. A teď to dělám tak, že celou kótu smažu a udělám jí znova. Hodilo by se mi jí upravit - přidat, ubrat, posunout.. Třeba v Inventoru jsem jí označil, pravým a přidat..
Kromě toho, že nejdou upravovat, mi teď nejde posouvat a mazat jde po jednotlivých kótách - dříve šla myslím celá najednou. Poradíte mi, jak na to, nebo to nejde? V mém okolí mi tvrdí, že upravovat nejde..
Díky moc

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2882] | Publikováno: 24.04. 2012 - 13:02
Tak to Vám okolí tvrdí nesprávně. Tohle jde. Záleží na stavu přepínače Dimension system selection mode (obrázek v příloze). V jenom prípadě jdou kóty vybírat po jedné a nelze editovat, ve druhém stavu zase obráceně. Pro editaci již hotové kóty musí být přepínač zapnutý, označíte celou soustavu kót a kliknete na ikonu, jako kdybyste chtěl kótu novou. V tu chvíli se soustava kót vrátí do stavu vytváření a můžete přidávat další části výběrem geometrie v pohledu.

Přiložené obrázky:

Ondřej Schütze

Poslat zprávu | Profil
[#2884] | Publikováno: 25.04. 2012 - 07:46
Uživatel odpovídá na příspěvek #2882:
Díky moc za radu. To mi hodně pomůže. Jen pořadí je obráceně. Přepínač Dimension system selection je zapnutý.. Nejdříve kliknu na ikonu nové kóty a potom označím upravovanou kótu, která jde pak upravit.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.