Sieť bodov STL preložiť plochou
Uživatel | Příspěvek |
komli ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
4.4. 2012
| Zobrazeno:
10232x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2773]
| Publikováno:
04.04. 2012 - 14:36 1. Proč zakládáte znovu to samé téma, viz. váš dotaz z 30. března? pokud Vám ihned někdo neodpoví, tak to dalším novým tématem neurychlíte.
2. Už v prvním tématu jsem Vás nasměroval na možné řešení. 3. Pro takhle jednoduchý tvar Vám bohatě stačí GSD + FreeStyle. V GSD si nataháte základní skici a plochy, ve FreeStyle si je pak dotáhnete do požadovaného tvaru. Vytvořit Part z plochy můžete buď fcí Close surface nebo oříznutím většího solidu vytvořenou plochou. |
Zdeněk Mrázek ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2776]
| Publikováno:
04.04. 2012 - 16:36 Jinak problematiku tvorby plochy z mračna bodů řeší obor zvaný reverse engineering (můžete si o tom něco vygooglit), ale jsou to dosti komplikované postupy. Catia na to má modul (neměl jsem možnost s ním dělat), používal jsem jiné sw, ale byla to zdlouhavá a pracná záležitost. Ale to hovořím o komplikovanějších tvarech (konkrétně šlo o tvorbu formy podle modelu figurky, vytvořené designérem). |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.