Měření a zaokrouhlování
Uživatel | Příspěvek |
Pavel Krsek ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
7.3. 2012
| Zobrazeno:
10954x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2673]
| Publikováno:
07.03. 2012 - 08:58 To Vám ani jít nemůže, tohle funguje jen ve formuli. V makru se na to musí takhle.
1. Vytvořte si reference z obou planes / ploch, a dál: 2. Měření Dim Distance As Double 3. Zaokrouhlení Tady je to trochu problém, protože CATScript a obecně VB tuším umí jen Round(cislo), což je ale aritmetické zaokrouhlení. Ve formuli je Floor, Round a Ceil (dolu, aritmeticky, nahoru). Lze to řešit přes string - oddělíte část za desetinnou čárkou, a pokud to není 0, k části před čárkou přičtete jedničku. |
[#2674]
| Publikováno:
08.03. 2012 - 14:55 Já jsme věděl, že nejde stejnou syntaxi pro Formula Editor použít do scriptu, ale nevěděl jsem jak na to.
Po Vaší nápovědě už jsem to dokupy dal. Děkuji. Ještě bych poprosil trochu pomoci s tím oddělením části za desetinnou čárkou přes string. To zatím si nedokážu představit. Díky moc. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2675]
| Publikováno:
08.03. 2012 - 15:01 Nechcete zkusit Chat? Tedy jestli máte čas... |
[#2678]
| Publikováno:
08.03. 2012 - 18:41 Nakonec jsem zjistil, že stačí jednoduchý script pro zaokrouhlování:
MyValue = Int(Distance+1) Stejně díky, ale za pomoc. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.