Zostavenie plochy z bodov
Uživatel | Příspěvek |
Majkl ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
5.3. 2012
| Zobrazeno:
11899x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Joz1nko ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2657]
| Publikováno:
05.03. 2012 - 20:32 TO by aj mňa zaujímalo ako najlepšie rekonštruovať všeobecné plochy, prípadne nejaký zaujímavý návod ak by sa dal niekde splašiť, i ked toto je tiež dosť špecifická oblasť.
Quick surface reconstruction+kombinacia s inymi modulmi v shape design...treba sa stým pohrať, Ak formát .stl, jedná sa o export trouholnikovej siete predpokladám. |
Majkl ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2660]
| Publikováno:
06.03. 2012 - 09:08 Tak a uz vidim tie data...
Prislo to teda vo formate STL a nevyzera to ako zostavenene z bodov ale vyzera to ako plocha...ale ako keby to bolo uplacane z hliny. Najhorsie je ze sa to neda v GSD rozbit na mensie plochy resp. dostat do takeho stavu aby som s tym nieco mohol robit. A licencia na Quick Surface Reconstruction samozrejme nie je. |
karel koupelna ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2664]
| Publikováno:
06.03. 2012 - 14:23 Už to tady jednou bylo.
http://www.catia-forum.cz/forum/topic.php?topic_id=442 |
rhinos ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2670]
| Publikováno:
07.03. 2012 - 06:54 pokud se odchylim od Catia reseni tak neco podobneho umi v Solidworksu modul ScanTo3D.
U nas ve firme se po skenu pouziva pro RE modul v Tebisu kde se potahne plochami a nasledne exportuje do Catie |
komli ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2782]
| Publikováno:
05.04. 2012 - 14:18 Zdravím,
mám rovnaký problém (plocha cez sieť stl). Vedeli by ste prosím niekto napísať (alebo EŠTE LEPŠIE poslať nejaký odkaz, pdf) návod ako sa k tomu dopracovať? Prikladám prt_sc dielca s ktorým pracujem (hore STL, dole to čo potrebujem dostať. Ďakujem :) |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2783]
| Publikováno:
05.04. 2012 - 14:46 Uložte sem ten stl soubor, myslím, že tohle půjde naklikat během půl hodiny. :-) Pak se na to můžete podívat sám. |
[#2784]
| Publikováno:
06.04. 2012 - 11:24 Ukazoval mi to učiteľ na škole, ale nijak raz sa mi nepodarilo k tomu dopracovať :P |
[#2785]
| Publikováno:
06.04. 2012 - 11:25 vopred pekne ďakujem :) |
[#2797]
| Publikováno:
07.04. 2012 - 19:25 Nemáte pocit že to opět trochu přeháníte? Já nemám žádnou povinnost Vám jakkoliv pomáhat, dělám to jen z dobré vůle, tak si prosím odpusťte ty poznámky. Musíte se také trochu snažit sám, a ne čekat že to tu za Vás někdo udělá.
V příloze je plocha zhruba pokrývající sken, pro přesnější tvar si můžete pohrát se skicami a sweepy, pro úplné pokrytí je to otázka pro freestyle a tahání kontrolních bodů. |
[#2798]
| Publikováno:
07.04. 2012 - 20:08 Nie, nemyslím si že to preháňam. Vôbec z toho nemám ten pocit, úprimne :). Myslím si, že ak položím otázku a z vašej strany príde ochota pomôcť mi (prišla), tak teda čakám. Ak z vašej strany ochota nie je, tak by bolo fajn a korektné napísať, aby som sa s tým potrápil sám a že je to vaše know-how (takúto odpoveď som už dostal od učiteľa), ale to by bolo trochu možno divné keďže sme v diskusii :P.
Snažím sa aj sám, za posledné 4 dni som strávil cca 15-17 hodín čistého času hľadaním na internete, scrollovaním v rôznych pdfkách a pozeraním videí, ktoré by mi pomohli vyriešiť tento problém + skúšanie a klikanie kade tade v catii. Ospravedlňujem sa ak vám zdá, že som otravný a možno drzý. Ďakujem za pomoc a čas, hneď idem študovať čo ste mi to poslali :) |
[#2915]
| Publikováno:
08.05. 2012 - 10:48 Toto je časť mojej bakalárskej práce v ktorej sa snažím o popísanie postupu tvorby plôch z .stl. Som si istý, že existujú iné spôsoby ako plochy vytvoriť a vytvoriť ich kvalitnejšie, ale na to to treba asi veľa času a skúseností. |
[#2916]
| Publikováno:
08.05. 2012 - 12:40 Díky za tutoriál, přesunul nakopíroval jsem ho do sekce Ke stažení. |
Patrik Vaclav ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5105]
| Publikováno:
29.04. 2015 - 08:05 Ahoj,
ja mam tiez problem s tvorbou plochy z bodov. No tych bodov je ovela menej, teda nie je to mesh, ale iba meracie body co su od seba cca 20mm vzdialene. Hladam nejaky postup ako spravit z toho plochu. Poznam zopar sposobov: FS - vytvorit plosku za ploskou cez 3 alebo 4 body GSD - spojit body do kriviek a krivky pospajat cez multy section surface. Prosim o dalsie navrhy - najlepsie automaticke s nejakym generovanim :D Viem ze plocha nebude idealna ale potom ju skusim nejako vyhladit. Obrazok je v prilohe |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.