Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Jak odstarnit funnel na výkrese (po použití align into system)

Kompletní přehled příspěvků v tématu Jak odstarnit funnel na výkrese (po použití align into system) řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Michal

Poslat zprávu | Profil
Datum: 23.11. 2011 | Zobrazeno: 9683x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím,

použij jsem na výkrese kótování od základny a poté funkci align into system, která vytvoří zarovnání kót pomocí funnelů. Jak zruším zpět toto zarovnání ? A navíc mi další nová kóta od základny používá automaticky zarovnání s funnelem (přitom v options je tato fce deaktivována). Tato "chyba" se táhne s výkresem, pokud vytvořím nový výkres funguje to bez problémů. Jde se tohoto chování nějak zbavit ? Díky za rady.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2428] | Publikováno: 24.11. 2011 - 12:49
Nejsem si jistý, jestli jde automatické vytváření vynášecích čar vypnout (V Options je uvedeno v závorce For pre V5R14 drawings...).

Vrátit zpět upravené kóty jsem nikdy nezkoušel, ale mám taktéž obavu, že to nejde.

Co mě ale dost udivilo je, že jsem si jen tak zkusmo vytvořil kótu od základny, ale ihned se uspořádala, aby se hodnoty nepřekrývaly. Možná je to nějaké nové chování vyšších release (používám R19 SP9). Ve vlastnostech kóty byla v záložce Extension line možnost Funnel neaktivní. Jediná a poslední věc by mohly být standardy...
cyrus

Poslat zprávu | Profil
[#2445] | Publikováno: 28.11. 2011 - 11:08
Mělo by to jít takto:
mít aktivní vybírání celého řetězce kót (Dimension system selection mode), vybrat příslušný řetězec kót a přes pravé tlačítko vlézt do propertisu na záložku System a vypnout volbu Automatically add a funel,potvrdit tlačítkem Apply a potom na záložce extension line
zaškrtnout volbu funel a následně ji vypnout. poslední co zbývá je potvrdit tlačítkrm OK


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.