Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Ukládání, otevírání a vstup do editace - ?

Kompletní přehled příspěvků v tématu Ukládání, otevírání a vstup do editace - ? řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Zbynek_Pospisil

Poslat zprávu | Profil
Datum: 14.10. 2011 | Zobrazeno: 11038x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,

měl jsem možnost zkusit Catii V6, ale nepochopil jsem jak se v ní ukládají a otvírají výrobky, protože už nemá příkazy Save - Load, do samostatných souborů, vše jde do jedné databáze, nejspíše příkazem Propagate (nejasné). A tak jediné co mne napadlo jak ji donutit uložit bylo zavřít program - zeptala se "Save?", Ano, "Propagate?", Ano, to vypadalo slibně, ale když jsem po novém startu v seznamu položek v databázi "Roots of Sample.3dxml" klepl na uložený jednoduchý trámeček (jen jsem si hrál abych viděl jak se v ní pracuje) nabídla pouze Explore což je předváděčka vnějšího tvaru nad šedým tácem, ale nikde vstup do editace, ani v nabídce nahoře, ani kontextové, ani pod tlačítkem 3ds dole (tam všechno nabízelo jen vytvořit nový výrobek, ale nikde editace toho již vybraného). Tuší někdo co jsem přehlédl?

Díky.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2287] | Publikováno: 14.10. 2011 - 14:15
Jen taková doplňující otázka, než se pustím do odpovědí. Kde jste tu V6 zkoušel?
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2293] | Publikováno: 15.10. 2011 - 22:17
Musel jste přehlédnout příkaz Open v kontextovém menu u komponentu v Silver Layer - šedá navigační vrstva. Tím se data načtou do editačního prostředí.

Klasické uložení už samozřejmě není, používá se buď CTRL+S, čímž se uloží do databáze nebo CTRL+SHIFT(ALT??)+S. Tím se vyvolá dialog podobný V5 Save Management, kde jsou pokročilé volby k ukládání, verzování atd.
Jiří Lebruška

Poslat zprávu | Profil
[#2298] | Publikováno: 17.10. 2011 - 09:42
Sice by me zajimalo, jak jste se k V6 dostal, ze Vam DS, nebo VAR neudelal ani zakladni skoleni, ale budiz.
Nejvetsi rozdil mezi V5 a V6 je infrastruktura (modelar je ten samy). Ve V6 jiz nepracujeme se soubory, ekvivalent V5 souboru neexistuje. Proto prvotní navigace je realizovana v tzv silver layer (podle barvy pozadi to poznate), ktera slouzi k vizualni navigaci a vyhledavani v DB pomoci search. Ve sve podstate se jedna o produkt V5 3D Live.
Pokud se chcete dostat do editacniho modu je nutne pouzit funkci open - napr v kontextovem menu.
ad Propagate jedna se o ulozeni do DB - neco jako check in v Smarteamu apod.
Zbynek_Pospisil

Poslat zprávu | Profil
[#2312] | Publikováno: 19.10. 2011 - 21:22
Děkuji za odpovědi,
to Ctrl-S jsem podle vzoru MS a spol. zkusil, ale po novém zapnutí to uvázlo úplně stejně, nenabídlo Open. Jsem si jist že tam Open nebyl protože jsem nabídku prohlížel snad desetkrát nevěřícně, hledal jsem přesně takovou položku, zkusil na všechny kliknout, nebyla tam ani podobná.
Později mne napadlo že potíže možná nějak souvisely s hláškou při nabíhání programu a načítání dat "Geometric data misses, corresponding representation will not load" (nebo tak nějak). Propagate asi do Sample.3dxml uložilo jen vnější podobu dílu, vnitřní strukturu nikoli, po novém natažení nemá co otevřít a tak položku Open v nabídce neukáže.
Možnost jiného uložení "CTRL+SHIFT(ALT??)+S" se mi nevybavuje...
Když jsem šťáral po síti co je 3dxml tak to nevypadalo že se ním počítá pro základní databázi podobných programů, spíše pro výměnu dat, asi se má při spouštění zvolit nějaký jiný formát. Mohu leda věštit jestli si uživatel musí nejdříve pustit nějaký MatrixOne a připravit funkční databázi, tak daleko znalosti nesahají, a v dohledné době se ke stroji ani nedostanu.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2313] | Publikováno: 19.10. 2011 - 21:47
porad jste ale nenapsal, kde V6 testujete. Bez kompletni infrastruktury, tj. funkcnich a nakonfigurovanych serveru (Enovia, ...) vam to fungovat nebude. V6 neni jako V5, kde stacilo nainstalovat na klientskem PC. V6 je de facto klientska aplikace, ktera potrebuje server, resp. nekolik serveru, ke kterym je neustale pripojena, zkratka uplne jina filozofie.
Jiří Lebruška

Poslat zprávu | Profil
[#2325] | Publikováno: 21.10. 2011 - 09:24
Zkusim to mozna popsat jinak. Nejvetsi rozdil mezi Catia V5 a V6 spociva v tom, ze ve V6 jiz neexistuji klasicke soubory tak jak je znate z V5. 3DXML slouzi pouze jen jako jedna z cest jak importovat nebo exportovat geometrii.
Pro jakoukoliv praci s Catii V6 je treba alespon Enovia VPM Central. Jedna se o modul z Enovie, ktery zajistuje ukladani vsech dat do DB (pomoci propagate).
Cili pokud se Vam nekde povedlo stahnout V6 a snazite se ji pouzivat jako V5, tak moc nepochodite. Matrix One je puvodni technologie, ktera je pouzita jako jadro systemu Enovia.

Pokud jste stavajicim zakaznikem Dassault Systemes a zajimate se o V6 doporucuji kontaktovat vaseho partnera, nebo primo Dassault Systemes se kterym se muzete domluvit na testovani V6.

Partneri http://www.3ds.com/partners/plm-solutions-partnership/partner-list/

Dassault Systemes CZ s.r.o.
Regus City Center: Praha City Center
Klimentska 46
11000 Praha
Frontdesk: +420 222 191 107


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.