Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

nedostupnost materiálů

Kompletní přehled příspěvků v tématu nedostupnost materiálů řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Zbynek_Pospisil

Poslat zprávu | Profil
Datum: 9.10. 2011 | Zobrazeno: 10091x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,

zkouším CATII v6 a nejde přiřadit materiál, pod Apply Core Material píše "No material selected", když zmáčknu tl. dohledávání ("...") za nápisem tak naběhne vyhledávací okno ale s prázdným výsledkem. Žádná knihovna jak je ve v5. I když dám Search "*" nebo Retrieve loaded data pořád jsou pole prázdná.

Výchozí databáze Sample.3dxml zřejmě obsahuje jen to rudé dětské vozítko a žádný materiál.

Zkusil jsem dát Import souboru DS-Standard.3dxml, podle nahlédnutí (Preview) obsahuje balíček materiálů, ale načíst ho Catia odmítne s tím že to je práce pro MatrixPro. To musíme koupit MatrixPro aby jsme dostali materiál z jednoho souboru 3dxml do druhého, abychom viděli aspoň základní materiál jako hliník?

Při spuštění Catie jsem zkusil zadat Connection na DS-Standard.3dxml místo Sample.3dxml, ale odmítl s prohlášením "Obsahuje jen authoring data" a basta fidli, přijal jen Sample.3dxml.

V Nastavení (Option) už jsou ve zdrojích dat (Connection-Data source-Discovery properties) oba soubory (Sample.3dxml i DS-Standard.3dxml), to už jsem ji přesvědčil, ale pořád nevidí žádný materiál.

Zkopíroval jsem soubor DS-Standard.3dxml do všemožných adresářů kdyby měl cestu pro materiály nastavenou natvrdo chybně, ale stále nic. Možnost změny adresáře jak je u jiných programů jsem nikde nenašel.

Domnívám se že jestli ukládá úplně všechno do jedné společné databáze 3dxml tak samostatné soubory materiálů jsou zřejmě minulostí, leda k posílání od uživatele k uživateli, ale kde se pak dovážení (importují) dovnitř Catie?

Dokáže někdo poradit?

Děkuji.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#2273] | Publikováno: 10.10. 2011 - 12:18
Dobrý den,

V6 jsem si zatím "osahal" jen málo, ale mám pocit, že s knihovnou materiálů to bude jiné než u V5. Např. při importu dat z V5 se kromě geometrie atd. importuje i materiál původně definovaný v modelu. V databázi je pak možné ho vyhledat podle např. podle jeho původního názvu.
Mimo to lze vytvořit nový materiál definicí všech jeho vlastností (hustota, mechanické vlastnosti) a uložit ho rovno do databáze. Tím zase odpadá nutnost vytvářet si katalogy a aktualizovat je na serveru.
Každopádně už to nebude souborová, ale databázová záležitost. Já vám k tomu bohužel momentálně víc neřeknu, snad se ozve někdo z DS a podá víc informací.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.