kopírování v catiaV4
Uživatel | Příspěvek |
martin1 Poslat zprávu | Profil |
Datum:
15.9. 2011
| Zobrazeno:
10794x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
CaTLama Poslat zprávu | Profil |
[#2185]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 08:22 Na CV4 už mám hodně mlhavé vzpomínky tak zkusím jenom tipy:
- na rámečky a jiné symboly se v CV4 zakládaly knihovny (Libraries), ze kterých se pak mohly vložit do kteréhokoliv dokumentu - windowsové Copy/Paste na unixové catii nefunguje, vkládání jednoho dokumentu do druhého se provádělo příkazem Merge - ale nejsem si jistý, jestli ten není dostupný jenom ve SPACE prostoru - .... Když si ještě na něco vzpomenu, připíšu. Ale bohužel už je to dlouho a nemám možnost si to už ani vyzkoušet |
[#2187]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 08:39 Jasne,moc díky. já to přes merge zkoušel a nešlo mi to, ale asi proto že sem nevěděl, jestli se to přes to dělá. Tak já si s tím budu hrát a budu zkoušet.
No je to Unix no, prostě paráda. Hold to je tak, když člověk začíná v Cadech od roku 2005 a najedou skočí na Cad z roku raz dva :-) Kdyby tě ještě něco napadlo, budu rád za jakoukoliv pomoc. |
[#2191]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 09:14 tak už mi to jde
- je to že v modelu se dá funkce merge - select - vyberu všechno, co chci zkopírovat - pak otevřu jinej model, kam to chci dát a tam dám merge - merge a je to. Díky moc za radu, zase další krůček :-) Docela si mi vytáhl trn z paty S pozdravem Martin |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#2199]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 12:36 Tak že se tady objeví diskuse k V4 jsem opravdu nečekal. :-) Kdysi jsem v ní dělal také a příkaz Merge pamatuju, ale už bych si nevzpomněl. Klobouk dolů. |
[#2200]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 12:40 Uživatel odpovídá na příspěvek #2199:
Já jsem teda taky nečekal, že v ní někdy budu dělat:-) A po pravdě, když jsem jí viděl poprvé tak jsem myslel, že z firmy odejdu. Ale člověk si zvykne na všechno :-) |
[#2202]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 12:54 Mě spíš tenkrát vadilo, že jsem měl k dispozici pouze tu unixovou mašinu, kde byl jen prehistorický Netscape Navigator, který uměl z HTML zobrazit jen text a jpg obrázek. Na všechno ostatní (pošta, office, mp3, ...) jsem mohl zapomenout. Po půl roce jsem dostal PC s V5 a šel jsem to oslavit. Tak Vám přeju pevné nervy. |
[#2203]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 13:01 Uživatel odpovídá na příspěvek #2202:
Jo, tu UNIX "mašinu" tu mám taky no, ale vedle mám ještě klasickej pc a pak s ní komunikuju přes FTP. Jo, V5, to už je o něčem jiným no. Ostatní lidi ve firmě maj ProE, jen já musím mít tohle :-) Děkuji za přání, budu ho asi potřebovat. Hezkej den Martin |
[#2204]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 13:41 Člověče buď rád, že se naučíš něco originálního, co dnes už málokdo umí, a kdo kdysi uměl tak zapomněl. Nikdy nevíš, kdy se to může hodit ;-) |
[#2205]
| Publikováno:
16.09. 2011 - 14:03 No tak nevím, raději bych se naučil třeba s tím ProE, s kterým neumím, ale když sem ho viděl, tak teda vypadá docela přívětivě:-)
Ale pravdou je, že originalita V4-ce rozhodně nechybí :-) |
[#2208]
| Publikováno:
19.09. 2011 - 12:24 ... přesně tak :-)) klikat v oknech dnes umí každý .... konstruktér. Ale Catia čtyřka, to už je SW pro skutečné profíky ... |
[#2209]
| Publikováno:
19.09. 2011 - 18:08 To naprosto souhlasím. Plochařina ve V4 byla práce v rukavičkách, pěkné, čisté plochy, žádné uměle dotahované multipatche jako ve V5. Každý soubor měl nejvýš pár MB, žádné 400MB modely. Styl práce byl vzhledem k téměř absolutní absenci ikon "trochu jiný", ale i tak měla V4 něco do sebe. |
[#2212]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 09:05 No tak jako je to trošku jinej styl no, ale docela už si zvykám a začínám v tom normálně dělat. Ale je vtipný, že Vy jste v tom dělali když V4 byla celkem novej soft. a já v tom dělám, když už je min. 5 let za zenitem :-) |
[#2213]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 09:14 Tak to určitě ne, já v ní modeloval, když většina automobilek už byla na V5 R14 nebo výš, cca před šesti lety. A už tenkrát se říkalo, že je v posledním tažení. Ale fakt je, že od cca 2007 ty unixový mašiny za 400k nikdo ani nezapnul. |
[#2214]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 09:55 Jasně no, ale tak co, třeba v tom taky platí, že kolik umíš softwarů, tolikrát jsi člověkem :-) |
Radek Šátka Poslat zprávu | Profil |
[#2216]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 19:15 Já jsem v Catii V4 dělal asi 6 let. Když mě k ní poprvé posadili, myslel jsem, že uteču :-)
Skončil jsem s ní asi před 3 lety a před půl rokem jsem v ní měl opravit starý model. Není to ale zrovna přívětivý software a už jsem nebyl schopen vše zvládnout. Na druhou stranu ale byla V4 velmi spolehlivá a pád Catie byl ojedinělý, dnes to mám několikrát měsíčně. Praxe z V4 je ale hodně znát, hlavně v plochách. Když vidím dnes ty, co V4 nezažily, jak dělají plochy "fillem", třeba z 5, ale někdy i z 8 a více hranic, to bych blil a za takovou práci se styděl. |
[#2217]
| Publikováno:
21.09. 2011 - 23:46 Uživatel cituje z příspěvku #2216:
'jak dělají plochy "fillem", třeba z 5, ale někdy i z 8 a více hranic'Jojo, to máte pravdu. Ale ona to nakonec "stejně přejede fréza", tak co si dělat hlavu. To je celkem častý argument, proč to dělat jako pr.se. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.