Při přechodu z Catia v5r19 do r20 se ,,vynuluje,, nastaveni oken a pod.
Uživatel | Příspěvek |
Roman Vlk Poslat zprávu | Profil |
Datum:
15.9. 2011
| Zobrazeno:
10843x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
CaTLama Poslat zprávu | Profil |
[#2182]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 07:11 Tipuji na společný adresář Catsettingů pro obě release, což je nepřípustné a kromě vámi uvedených potíží může být zdrojem jiných problémů a nestability. Koukněte do vlastností obou spouštěcích ikon a v kolonce Cíl si zjistěte, kde máte umístěné environmenty. Cesta k nim je za přepínačem -direnv a příslušný environment je textový soubor, jehož název je bez přípony txt za přepínačem -env. Ty textové soubory si otevřete a najdete proměnnou CATUserSettingPath, předpokládám, že je stejná u obou a končí ....\Catsettings. Tak za ten Catsettings připište třeba řetězec R19 v environmentu pro release 19 a podobně třeba R20 pro release 20. Tak rozdělíte Catsettingy do dvou adresářů, samostatně si je nakonfigurujete a nebudou se navzájem míchat. |
[#2184]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 07:30 Uživatel odpovídá na příspěvek #2182:
Takže za tyto názvy \Catsettings mám v txt souboru připsat \CatsettingsR19 (pro R19) a \CatsettingsR20 (pro R20) ? |
[#2186]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 08:25 Ano, třeba. Jde o to, aby každá release měla settingy v jiném adresáři. Standardní instalace počítá pouze s jednou release na PC a vždycky založí adresář ...\Catsettings bez ohledu na release. |
[#2190]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 08:49 Ja mám v tom daném adresáři dva textové soubory a když jsem oba změnil aby v nich bylo .\CatsettingsR19 a 20 tak to stále nefunguje.
CATUserSettingPath=CSIDL_APPDATA\DassaultSystemes\CATSettingsR19 CATUserSettingPath=CSIDL_APPDATA\DassaultSystemes\CATSettingsR20 |
[#2192]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 10:33 To jsme se asi nepochopili. V každém z těch environmentů (textových souborů) musí být řádek CATUserSettingPath= pouze JEDENKRÁT. V environmentu pro Catii R19 bude
CATUserSettingPath=CSIDL_APPDATA\DassaultSystemes\CATSettingsR19 a ve druhém environmentu pro Catii R20 bude CATUserSettingPath=CSIDL_APPDATA\DassaultSystemes\CATSettingsR20 |
[#2193]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 11:16 Ve složce CATEnv mám dva textové soubory.. jeden pro R19 druhý R20. V R19 jsem přepsal CATUserSettingPath=CSIDL_APPDATA\DassaultSystemes\CATSettings na ...\CATSettingsR19.
totéž s r20 textovým souborem.. Oba jsem takto ulozil ale stále problém přetrvává. |
[#2194]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 13:02 Hmm zvláštní .... tak bych ještě zkontroloval oba nově vytvořené adresáře, jestli se po startu Catie plní settingy ... pak prověřil ještě jednou všechny cesty počínaje spouštěcí ikonou Catií |
[#2195]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 13:48 Přikládám soubory jak to mam v adresáři. |
[#2196]
| Publikováno:
15.09. 2011 - 14:34 Ty environmenty se jeví být OK. Ještě bych zkontroloval, jestli se ty nově nastavené adresáře plní Catsettingy. Čili spustit R20, zavřít, spustit R19, zavřít a podívat se do adresáře .... na WXP to bylo C:\Documents and Settings\"login do windows"\Data aplikací\DassaultSystemes\, na těch sedmičkách přesně nevím asi taky v uživ. profilu a Appdata\ .... nebo tak nějak podobně. Až ty dva adresáře s catsettingy najdeš, zkontroluj jestli se oba plní soubory. Pokud ano, došel mi střelný prach. Pokud ne, je někde chyba v nastavení cest.
Samozřejmě původní nastavení Catie ještě než jsi upravil environmenty je pryč. Je nutné v obou release nastavit znovu. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.