Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Rám vozidla

Kompletní přehled příspěvků v tématu Rám vozidla řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
Datum: 30.6. 2011 | Zobrazeno: 11280x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý deň, chcel by som vymodelovať rám vozidla len neviem kde a hlavne ako začať. Na nete som našiel jeden rám už vymodelovaný http://www.imagehosting.cz/?v=38gallery1.jpg
podľa ktorého som chcel začať. Našiel som aj súbor CATpart presne spomínaného rámu, lenže keď som ho otvoril tak som vôbec nechápal produktovému stromu ako to bolo modelované. Tak sa obraciam na toto fórum o pomoc hádam sa tu niekto nájde. Zatiaľ dopredu ďakujem a prajem príjemný deň.

Přiložené soubory:
ram.zip

Josef Kočí

Poslat zprávu | Profil
[#2073] | Publikováno: 30.06. 2011 - 19:42
Dost tězký úkol začínat 3D modelování zrovna takovou strukturou. Doporučuji začít na něčem jednoduším.
Model je mrtvý (solidy bez historie) a navíc sehraný do jednoho pártu. Takže se dá použít maximálně jako předloha, jednoduše se upravovat rozhodně nedá.
Stavěl bych to jako sestavu s osnovou (skeletonem) kde by byla rozměrově definovaná drátěná kostra. Pak na jednotlivých lajnách vytáhnout trubky jako samostatné párty. Některé párty budou stejné. Atd.
Výsledkem může být nějaký kusovník dílů a možnost udělat výkresovou dokumentaci.
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
[#2074] | Publikováno: 30.06. 2011 - 20:08
Skúšal som už niečo modelovať v GSD, lenže problém bol s priestorovým modelovaním jednotlivých kriviek a čiar. Aký postup by ste mi poradili? Čo treba spraviť ako prvý, druhý,atd krok. Dopredu dík moc.
Pepe_CZ

Poslat zprávu | Profil
[#2075] | Publikováno: 01.07. 2011 - 09:01
Uživatel cituje z příspěvku #2074:
'Skúšal som už niečo modelovať v GSD, lenže problém bol s priestorovým modelovaním jednotlivých kriviek a čiar. Aký postup by ste mi poradili? Čo treba spraviť ako prvý, druhý,atd krok. Dopredu dík moc. '


Doporučuju vytvořit si body a mezi body vytvářet spojnice- úsečky. Než definovat jednotlivé úsečky v prostoru, pomocí délek a úhlů :-) Pak se to i mnohem snadněji upravuje, nemluvě o celkové stabilitě. Občas si pak můžeš pomoci nějakou skečí, zvlášť u oblých tvarů.

Ale začátečníkům doporučuju síť bodů, které jsou propojené úsečkama
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
[#2076] | Publikováno: 01.07. 2011 - 14:18
Uživatel odpovídá na příspěvek #2075:


Takže začal som vytvárať jednotlivé body vo Wireframe and Surface design, zatiaľ som urobil niečo takéto http://www.imagehosting.cz/?v=kostra.jpg. Teraz by som chcel vyskúšať obalíť jednotlivé úsečky rúrkami, skúšal som príkaz sweep cez center and radius ale neviem ako ďalej pospájam jednotlivé povrchy a následne ako im dodať hrúbku. Dalo by sa to aj iným spôsobom? Dopredu díki moc.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.