Vazby v sestavě
Uživatel | Příspěvek |
muminek ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
16.4. 2011
| Zobrazeno:
12992x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1861]
| Publikováno:
16.04. 2011 - 19:03 Vytvořte vazbu jako vzdálenost mezi vaší rovnou plochou a osou vačky. Hodnotu vzdálenosti budete řídit vztahem, který bude vycházet z uhlu natočení vačky. Tedy:
|
Kamil ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1862]
| Publikováno:
16.04. 2011 - 19:11 Alebo jednoducho imaginarny bod po imaginarnej krivke. |
[#1863]
| Publikováno:
16.04. 2011 - 20:55 A tu je video... Takto si to myslel? |
[#1864]
| Publikováno:
16.04. 2011 - 22:32 To je skoro ono, jen s tím rozdílem, že mám "bucket tappet" a vačku.
Ale není mi jasné jak na ty imaginární body a křivky. Mě už taky napadlo, vytvořit bod a ten nechat klouzat po povrchu, ale provlém je v tom, že mám vačku zjednodušeně pomocí dvou kružnic tečně spojených čarami a nemám tedy povrch - obvod vačky po kterém by to klouzalo... Zítra na to ještě kouknu. |
[#1865]
| Publikováno:
17.04. 2011 - 10:13 A ked tam das jednoducho Slide Curve Joint spoj. Ten rozozna okraj tvojej vacky (co sa sklada zo 4 casti) ako celok a potom druhu krivku (kraj nejakej kladky) a uz by to malo fachcit. |
[#1866]
| Publikováno:
17.04. 2011 - 12:13 tu som to urobil aj so zdvihadlom |
[#1867]
| Publikováno:
17.04. 2011 - 16:16 Jeste to neni ono:) Funkce Slide Curve Joint mi nebere vacku jako jeden celek. Může se ještě zeptat, jestli to máte zavazbené i v sestavě, nebo jen v kinematice a tím se vlastně přidají vazby klasické? Já jsem to udělal tak, že ty vazby které jsou jasné jsem dělal v assembly design a teď bojuji s ostatními vazbami v kinematice... |
[#1868]
| Publikováno:
17.04. 2011 - 20:27 Najskor si to vsetko zostavim pekne v assembly. Ale samotne vazby potom pekne pracne dokladam v kinematike. Ziadne konvertovanie vazieb nepouzivam. Vazby su prilohe...
V tvojom pripade je asi problem v tom ze Slide Curve Joint spoji iba dve krivky a ty sa snazis spojit krivku a plochu. Ale mozes to oklamat tak ze na tu plochu v Parte "prilepis" krivku ktoru potom zavazbis a potom das do Hide aby tam nezavadzala. |
[#1869]
| Publikováno:
17.04. 2011 - 21:54 Přesunu téma z Assembly design do Ostatní moduly Catia, aby to uživatele (stejně jako mě) zbytečně nemátlo. Snažil jsem se vám popsat postup vytvoření vazby právě v Assembly design, bez použití kinematiky. |
Turdus ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3411]
| Publikováno:
15.10. 2012 - 17:04 Dobrý deň prajem.Pri vytváraní vazby medzi vačkou a ventilom podľa toho ako radil Kamil si neviem poradiť s vazbou Roll curve joint. Chcem sa spýtať ktorou funkciou nastavím dotyk v jednom bode medzi vačkou a ventilom. Skúšal som to v Assembly design s funkciou Stop manipulating on clash. Niekedy sa podarilo ale pri zadávaní vazby mi zas vypísalo že krivky musia byť tangentné k spoločnému bodu.Vopred ďakujem |
Aleš ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3952]
| Publikováno:
20.06. 2013 - 22:58 Dobrý den,
prosím Vás, jsem úplný začátečník v catii a potřeboval bych poradit, jak udělat vazby mezi komponentami,které dohromady tvoří kuličkové ložisko. Mám vnější prstenec ložiska (v řezu miska)a do něj chci zavazbit kuličku. Děkuji moc za rady. Aleš |
[#3953]
| Publikováno:
21.06. 2013 - 08:57 Vytvořte si v modelu kroužku bod ve středu první zamýšlené kuličky a pomocí funkce circular pattern vytvořte další body , stejně tak bod ve středu modelu kuličky. Pak v sestavě vytvořte vazbu mezi oběma body (kroužek - kulička) a ostatní kuličky vložte do sestavy pomocí Reuse pattern. |
Aleš ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#3972]
| Publikováno:
26.06. 2013 - 13:10 Děkuji,
vytvořil první bod v budoucím místě první kuličky, ale nefunguje mi příkaz circular pattern. Resp. chce vybrat na rotaci (object to pattern) pevný objekt nikoliv bod. |
[#3973]
| Publikováno:
26.06. 2013 - 14:25 catie sice něco zakřičí, že to není dobré, ale udělá to. musíte ale použít pattern v GSD modulu, ne v part designu. tam to určitě jde.
|
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.