Změna souřadného systému v modelu
Uživatel | Příspěvek |
Bohdan ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
12.4. 2011
| Zobrazeno:
12183x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Kamil ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1828]
| Publikováno:
12.04. 2011 - 20:06 Zmenit polohu modelu? Voci comu? Ak nie k pociatku alebo inemu modelu ak ste v zostave.
Alebo ako si to myslel? |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1829]
| Publikováno:
12.04. 2011 - 22:22 Správná poznámka. Potřebujete změnit polohu nějaké geometrie vůči souřadnému systému (počátku) modelu?
Nejjednodušší způsob je posunout geometrií pomocí kompasu. Pokud je model parametrický, musí se geometrie vázat nejlépe k jedné feature (ideálně bod, se kterým lze pohnout) a tím se posune i veškerá návazná geometrie. Mrtvá geometrie jde posunovat bez omezení. |
[#1830]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 09:43 Dobrý den, možná se špatně vyjadřuji, ale potřeboval bych pro technika 3D měrny otočit model vůči souřadnému systému tak, aby se SS nezměnil ( při otočení dílu o 180 st ). Děkuji za případné info. Bohdan |
[#1831]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 09:59 To asi Catia nedovoli lebo vsetko co si do teraz nakreslil vychadza zo SS.
Ale islo by to oklamat cez Asembly design. Tak ze si tam vlozis prazdny Part (SS) a potom model. A potom s nim mozes tocit ako keby okolo svojho pociatku. |
[#1835]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 10:35 Kamil:
Děkuji. Jen by mě ještě zajímalo k čemu slouží funkce Axis System Definition ( Part ) Domníval jsem se, že je určena právě k tomu. Děkuji za info. Bohdan |
[#1836]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 10:56 Toto som o tom nasiel: |
[#1837]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 10:56 a tu je pokracovanie...
Toto prosim zmazat... |
[#1838]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 10:57 a tu je pokracovanie... |
[#1839]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 16:38 Souřadný systém modelu nemůžete změnit. To co tu Kamil píše, je vytvoření osového kříže. Ten ale vůbec nemusí se souřadným systémem korespondovat.
Se změnou polohy v sestavě bych si také nebyl tak jistý, poloha geometrie v modelu se tím nezmění. Zkuste použít funkci rotate, tím parametrický (i mrtvý) model otočíte naprosto spolehlivě a velice rychle. |
[#1840]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 17:16 Ja som mu len ukazal co je to Axis system definition.
Tiez sa mi zda ze suradnicovy system menit nemoze. Ale stale nechapem o co vlastne Bohdanovi ide? Chce len volne otocit Partom v priestore okolo nejakeho umeleho suradnicoveho systemu? A preco to tak vlastne chce robit? |
[#1846]
| Publikováno:
13.04. 2011 - 22:42 Uživatel odpovídá na příspěvek #1840:No mě také není úplně jasné, o co Bohdanovi jde.
Já to chápu tak, že potřebuje otočit veškerou geometrii v rámci partu - a to lze. |
[#1853]
| Publikováno:
14.04. 2011 - 16:18 Dobrý den, reaguji jen na dotaz o co jde a přeposílám vyjádření svého kolegy z 3D měrny:
Je to potřeba k vytvoření lokálního souřadného systému na díle jakožto podskupinu globálního souřadného systému celé sestavy. Děkuji za reakce na můj dotaz. Určitě se zase brzy ozvu. Je to skvělá věc, takto pokecat o problémech, na které spousta dalších zná odpověď. Bohdan |
[#1856]
| Publikováno:
14.04. 2011 - 19:08 No a vyřešil jste to nějak? Jestli to mám brát jako uzavřené téma nebo jestli potřebujete ještě popostrčit? |
Dušan Haruska ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#2606]
| Publikováno:
08.02. 2012 - 00:16 Uživatel odpovídá na příspěvek #1830:
no podla mna ten jeho problem vyriesi funkcia rotate,vid priloha,ale uz to je asi pase,ale taak nevadi,tema nebola zatvorena... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.