Osy ve výkrese
Uživatel | Příspěvek |
novtomy ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
8.4. 2011
| Zobrazeno:
11126x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1822]
| Publikováno:
08.04. 2011 - 20:14 Použijte funkci Axis line and center line (poslední ikona v panelu pro vytvoření os). Naklikněte obě strany průmětu drážky. Vytvoři se osa drážky a osy profilu. Ty pak klidně smažte. |
novtomy ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1825]
| Publikováno:
09.04. 2011 - 14:08 Tak tohle mě vůbec nenapadlo, děkuji
A pokud mohu, tak bych měl ještě jeden dotaz: jak udělat osu - středovou značku kružnice, tak aby měla jen "3 ramena" nebo jak to nazvat... V obrázku je to vidět - potřebuji aby tam nebyla ta část osy co jde přes kóty, ale nevím jak a to. Ještě by mě zajímalo, jak vypnu to, že mi při posouvání textového pole nebo textu na odkazové čáře skáče po nějaké vzdálensti - funkci snap to point mám samozřejmě vypnutou. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1827]
| Publikováno:
09.04. 2011 - 14:32 Opět velmi jednoduše.
Pokud potřebujete zkrátit jednu stranu osy, klikněte na ní, aby se označila, pak chyťte její konec (malý čtvereček) a se stisknutým CTRL táhněte. Bude se zmenšovat jen jeden konec a ne celý kříž. Posun text. pole bez "skákání" se řeší uplně stejně, jen je při posunu třeba podržet SHIFT. Tyto vychytávky se stiskem SHIFT, ALT nebo CTRL ale běžně fungují i v jiných běžných programech, třeba v MS Office a tak. Stačí se nebát to vyzkoušet, protože jinak na to nepřijdete a budete se jen trápit. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.