Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Parametricky řízená sestava - za pomocí linků

Kompletní přehled příspěvků v tématu Parametricky řízená sestava - za pomocí linků řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Pepe_CZ

Poslat zprávu | Profil
Datum: 24.2. 2011 | Zobrazeno: 10015x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Zdravím Všechny.

Ani nevím jak bych měl správně topic nazvat a kde jej umístit. Mám totiž jednu představu a nemohu si poradit s její realizací.

1) Chci vytvořit sestavu (nejlépe ale jako part, netrvám ale na tom, protože na tom příliš nesejde), která bude pomocí parametrů ovládat a měnit geometrii komponentů.

a) Mám plechový disk kola (part) - ten obsahuje parametry pro Sirku vysku atd.
b) Mám pneumatiku (part) - ta obsahuje výše uvedené parametry plecháče plus navíc parametry pneumatiky.
=> Chtěl bych vytvořit sestavu nebo part, které bude obsahovat všechny výše uvedené parametry a bude tak možné generovat hotová kola jako celky (následně si je přeukládat jako mrtvoly)

_______

Doposud jsem toto řešil jen publikacema a slinkováním do partu. Problémem ale je, že se mi parametry ukládají v novém díle do External Parameters a i přes to, že mám v mnodelu pneu a plecháče pár stejně nazvaných parametrů (chci aby se sjednotily pod jeden) se mi načítají do external links s přídomkem, tedy sirkarafku_"Tire" a sirkarafku_"Rim"... nesjednocuji se pod jeden parametr "sirkarafku"

PS: V tomto pripade jde o banalitu, protoze je jednodussi oba dily vymodelovat v jednom partu, ale v praxi nastavaji situace kdy s ruznymi modely modeluji ruzne firmy a to si clovek nemuze dovolit.... Proto jen zkousim, popripade zda jsou i jine efektivnejsi reseni..

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1654] | Publikováno: 24.02. 2011 - 14:15
Přečtěte si tento článek (jestli už jste jej nečetl). Jedním z popudů, proč jsem se snažil vymyslet popisované řešení, byl přesně Váš problém.

http://www.catia-forum.cz/articles/?article_id=23
Pepe_CZ

Poslat zprávu | Profil
[#1655] | Publikováno: 24.02. 2011 - 15:22
omlouvám se, defaultně se loguju přímo do diskuzí. Článek jsem tedy nečetl, ale při letmé analýze je to přesně ten problém. Omlouvám se za zbytečný thread, aspoň to příště navede i další diskutéry.

btw: dobrá práce :-)
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1656] | Publikováno: 24.02. 2011 - 15:48
Za nové téma se omlouvat nemusíte, spíš mě moc nepotěšilo, že jste ten článek nečetl, i když se snažím na ně upozorňovat...


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.