Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Vytvaření výkresů ze sestavy a změna hodnoty koty

Kompletní přehled příspěvků v tématu Vytvaření výkresů ze sestavy a změna hodnoty koty řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Štěpán Hruška

Poslat zprávu | Profil
Datum: 25.1. 2011 | Zobrazeno: 11618x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den

Mám dotaz,který se týká vytváření více výkresů z jedné sestavy. Příklad: mám sestavu kde mám namodelovaný více součástí. Pro výkres A si zobrazím jen ty součásti (ostatní schovám do Hide prostoru),které potřebuji jen na výkrese A a pro výkres B jen ty co potřebuju pro výkres B. Problém nastává při změně sestavy,kterou dělám pro výkres B kde vyžaduje výkres A aktualizaci jinak nemohu provádět úpravy (např: přidání kot). Po provedení této aktualizace se rozložení výkresu změní na aktuální sestavu. Jak se tohle řeší? To každý výkres musí mít vlastní sestavu? Jde nějak přerušit navázanost na sestavu.

A ještě malá otázečka :), jde někde změnit hodnotu kóty než je skutečná. Při dvojkliku na kotu se zobrazí Dimension Value, kterou nemůžu měnit a v Options jsem nenašel nějaké povolení změny hodnoty kot.


Mockrát děkuji za případné odpovědi

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1579] | Publikováno: 25.01. 2011 - 11:50
Ad výkresy:
Pokud na výkrese potřebujete jen některé party v sestavě, uděláte to následovně:
Před výběrem roviny určující pohled při jeho vytváření vyberte ve stromu jen ty party, které chcete mít zobrazené (pomocí stisknutého ctrl). V pohledu se pak zobrazí jen vybrané party.
Další možností je použít funkci Overload properties (v kontextovém menu pohledu). Pak je možné určovat i barvy, čáry a samozřejmě to, zda se má model v pohledu zobrazit či ne.
První možnost je jednodušší a vybrané linky na zobrazované modely v pohledu se dají jednoduše přenášet i další pohledy pomocí Apply links to (opět v kontextové nabídce).
Linky na party, které se mají zobrazovat lze měnit fuknce Modify links (kontext). Zde jsou buď vybrané party nebo celá sestava (Whole assembly).

Ad kóty:
Stačí zatrhnou Fake dimension ve vlastnostech kóty, viz obrázek. Pak si do hodnoty můžete napsat co chcete.

Přiložené obrázky:

Viktor Luci

Poslat zprávu | Profil
[#1582] | Publikováno: 25.01. 2011 - 21:18
Dobrý den

Já osobně používám v těchto případech "scenu". To znamená nejprve si ji nadefinuji a pak postupuji obdobně jako v předchozím příspěvku - před výběrem určující roviny pohledu vyberu tuto scenu. Mám tak možnost, nezávisle na sestavě, určit co bude nebo nebude zobrazeno v konkrétním pohledu, případně můžu i změnit polohu jednotlivých dílů - celou sestavu rozebrat a vytvořit tzv. rozpad.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#1583] | Publikováno: 25.01. 2011 - 21:43
Ano, perfektní a v podstatě asi jediné řešení, pokud potřebujeme vytvořit rozpad.
Pro zobrazení vybraných partů bych se ale přikláněl spíš k předchozímu. Pokud máte čas na vytvoření scény, je v podstatě jedno, kterou možnost zvolíte.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.