Sheetmetal unfold
Uživatel | Příspěvek |
Josef Kočí Poslat zprávu | Profil |
Datum:
29.11. 2010
| Zobrazeno:
11092x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#1379]
| Publikováno:
29.11. 2010 - 21:44 Polotovar jako plochu (obsah)? |
[#1384]
| Publikováno:
30.11. 2010 - 17:59 polotovar - myšleno max. rozmer nástřihu vzhledem ke currentnímu axisu. Tl. mam v parametru takže zbývající dva rozměry. |
[#1388]
| Publikováno:
30.11. 2010 - 19:21 S Sheetmetalem nemám velké zkušenosti, ale myslím, že by to šlo řešit stejně jako bounding box u solidu, resp. mnohem jednodušeji. Na rozvinuté ploše se vytvoří extrémy ve směru aktuálního os. kříže, změří se jejich souřadnice a pak už stačí z nich vypočíst rozměry nástřihu.
Bounding box viz článek http://www.catia-forum.cz/articles/?article_id=7. |
[#1390]
| Publikováno:
30.11. 2010 - 19:53 jasne, tento postup preferuji. Akorat nedokazu pres CAA udělat rozvin, pokud to proběhne na nerozvinutem tvaru jsou to hausnumera. |
[#1391]
| Publikováno:
30.11. 2010 - 20:01 Už jsem to pochopil, vy se ptáte zda jde makrem ovládat Unfold. Myslím že ne, a i kdyby to šlo, tak je tam spousta vstupů, které musí vybírat přímo uživatel, makro by si s tím těžko poradilo (v případě jednoznačných rozvinů by to asi šlo). |
[#1412]
| Publikováno:
03.12. 2010 - 14:57 už jsem našel. Původně jsem zkoušel CATIA.StartCommand "Unfold". To je funkce taky rozvinu, ale na obecných plochách.
Tento by měl fungovat na rovinných plochách. CATIA.StartCommand "Fold/Unfold..." dávam to sem, kdyby někdo potřeboval. |
[#1414]
| Publikováno:
03.12. 2010 - 17:51 Kde jste to našel? Zkoušel jsem to s výsledkem Unknown command. A navíc by zde byl úplně stejný problém jako u Unfold - tímto příkazem sice otevřete dialog, ale nedokážete jej nijak ovládat. Takže pokud Unfold nemá podporu pro makra, je to neřešitelná záležitost.
Kdysi jsem řešil podobný problém s disassemble. První možnost All cells není možné provést, druhá volba Domains only už má alternativu. Pokud je třeba interaktivita, nedá se s tím nic udělat. |
[#1415]
| Publikováno:
03.12. 2010 - 18:09 Pokud to není modelováno sheetmetalem nemá co rozvinout, proto Unknown command.
"Fold/Unfold..." nepožaduje žádné vstupy, je to pouze přepínač. V makru to funguje a to je důležité. |
[#1417]
| Publikováno:
03.12. 2010 - 18:41 Ano, máte pravdu. Já jsem byl nevím proč duchem pořád na GSD Unfoldu, proto mi to bylo divné. Zase jsem o něco chytřejší. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.