Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Podmienená parametrizácia v zostve

UživatelPříspěvek
Pavol Strba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 21.1. 2025 | Zobrazeno: 161x
Konfigurace CATIA: 2022, Service Pack 3, Hot Fix 38

Text dotazu:
Dobrý deň.
Vie mi niekto poradiť ako riadiť v zostave aktiváciu a deaktiváciu podzostáv (Products) alebo aj partov prostredníctvom parametrov? V zostave používam viacero parametrov, a podľa veľosti jedného z nich, konkrétne parameter dĺžky, sa snažím aktivovať alebo deaktivovať podzostavy v hlavenj zostave. Keďže nemám k dispozíci Knowledge Advisor a nechcem používať makrá, snažil som sa prevsieť dĺžkový parameter na Boleeanovký a ten cez reláciu použiť na deaktiváciu. Žiaľ nefunguje to. Predpokladám, že v zostavách sa to takto nedá použiť. Nájde sa niekto kto mi bude vedieť poradiť?
Vopred ďakujem za prípadnú reakciu.
S pozdravom,
Pavol

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7221] | Publikováno: 23.01. 2025 - 12:35
Dobrý den,

částečně jsem odpověděl v jiném vlákně, kde jste se ptal, nicméně ještě přiložím obrázek s popisem.

Je důležité si uvědomit, že pokud se part deaktivoval svým vlastním parametrem (i to lze), pak ho pro editaci budete muset pokaždé otevřít v novém okně.

Na obrázku v příloze je jednoduchý příklad, kde se změnou parametru v jednom partu deaktivuje instance dalšího partu. Formula je definovaná na úrovni sestavy.

Přiložené obrázky:

PTM

Poslat zprávu | Profil
[#7223] | Publikováno: 24.01. 2025 - 09:41
Use "define generic variant " in assembly

Přiložené obrázky:

Pavol Strba

Poslat zprávu | Profil
[#7225] | Publikováno: 03.02. 2025 - 09:20
PTM, Thx man. I would say a licence of "knowledge advisor" is necessary for that, and I have not got it.

Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.