Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia V5 R34 a necertifikovaná grafická karta

UživatelPříspěvek
CaTLama

Poslat zprávu | Profil
Datum: 26.8. 2024 | Zobrazeno: 250x
Konfigurace CATIA: R34

Text dotazu:
Dassault s release Catia V5 R34 (resp. V5-6R2024) opět významně omezil počet podporovaných grafických karet. Ze seznamu vypadla například hodně používaná Nvidia Quadro P2200. Máte někdo praktické zkušenosti s fungováním Catia R34 na nepodporovaných grafikách?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7214] | Publikováno: 27.08. 2024 - 11:19
Jedním slovem, je to loterie....viděl jsem spoustu NTB/stanic, kde oficiální podpora nebyla, ale jelo jak po másle, a naopak zase na jiných strojích s relativně dražšími grafikami to padalo.
Konkrétně u R34 asi nebude moc zkušeností - kdo z velkých OEM ji už má? V automotive zatím drží jen R32, JLR vyžaduje R33 aby se jim lépe importovalo do V6 R2023.

Btw, vypadá to, že čím víc se blíží avizovaný konec podpory V5, tím více se Dassault bude snažit (z pochopitelných důvodů) uživatelům znepříjemnit život a donu...pardon, přesvědčit je o přechodu na 3D Experience.

Chystám se k tomu napsat článek s popisem aktuální situace, protože to vypadá, že ledy se pomalu začínají hýbat, resp. minimálně praskat. A velmi mne zajímá, jak se k tomu postaví zejména velcí dodavatelé OEM.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.