Nula pro řetězovou kótu a propojení razítka s modelem
Uživatel | Příspěvek |
Lukáš Mraček Poslat zprávu | Profil |
Datum:
4.5. 2023
| Zobrazeno:
34769x Konfigurace CATIA: V5-6 2016 SP5 BN26 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#7121]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 11:09 Dobrý den,
jestli řetězovou kótou myslíte kótu od základny, pak nula bude vždy u první vybrané geometrie (čáry) a dále se budou přidávat další hodnoty podle toho, jak budete vybírat další geometrii. Propojení modelu a výkresu (razítka) není úplně jednoduché, proto se to většinou řeší pomocí maker nebo to obsluhuje přímo PDM/PLM systém, nicméně jeden možný způsob je alespoň rámcově popsaný zde http://www.catia-forum.cz/forum/topic.php?topic_id=1966 Jde o to, vytvořit Attribute link mezi výkresem a modelem. Při editaci textu kliknete pravým tlačítkem nad jeho rámečkem a z kontextového menu vyberete Atribute link, pak se přepnete do Partu a vyberete parametr, který chcete nalinkovat do textu. Ve výkresu pak už jen potvrdíte: Nevýhoda tohoto řešení je, že parametr se propíše jen při update výkresu, tj. pouhá změna hodnoty parametru nestačí (ve výkresu se nic nepřepíše) a musí se vyvolat příkaz Force update. |
[#7122]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 11:27 Dobrý den
v přiloženém obrázku je vidět že pokud vytvořím řetězovou kótu tak se mi u ní neudělá nula. Ta nula která je u čerchované čáry je vytvořena ručně i s čárou. Nikdo z kolegů neví proč se nám to nezobrazuje. Je to na všech zde používaných PC. Nikde jsem nenašel nastavení které by to řídilo. |
[#7123]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 11:52 Zřejmě to způsobuje výkresový standard ISO. Zkoušel jsem to a opravdu u ISO se nula nevytvoří.
Řešení: 1) upravit standard ISO.xml (viz příloha) - ...\win_b64\resources\standard\drafting\ nebo na serveru 2) použít jiný, kde je to nastavené |
[#7124]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:09 Mám tuto položku neaktivní. Tady bude ještě něco někde špatně.
Jsou neaktivní všude kam jsem koukal. |
Pavel Krsek Poslat zprávu | Profil |
[#7125]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:18 Dobrý den,
koukal jsem na to a předpokládám, že to bude ve standard volba viz. obr. Co se týká provázání razítka výkresu s partem, tak doporučuji vytvořit makro, které např. z aktivního view chytí název partu, v něm najde potřebné informace např. z parametrů a je použije na aktualizování textů v razítku. Takové relativně jednoduché makro jsem dělal a funguje jaká má :). |
[#7126]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:19 To je v pořádku, v Catii to editovat nejde. Musíte upravit přímo ten xml soubor a pak rozdistribuovat na všechny počítače, a až to bude, tak přes File - Page setup ten standard vyměnit, aby se to ve výkresu (výkresech) projevilo.
Ideálně si vytvořte kopii xml s nějakým novým názvem, např. ISO_vaše_firma.xml nebo použijte např. CEG standard (ISO je opticky jeden z nejhorších). |
[#7127]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:20 ... tak koukám, že jsem odpověděl pozdě. Já si to připravil před obědem a teď jsem si nevšiml, že pan Cinert už to našel :) |
[#7128]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:21 Uživatel odpovídá na příspěvek #7124:
... pustit Catia v admin modu. |
[#7129]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 12:52 Uživatel odpovídá na příspěvek #7128:
Pustil jsem Catii jako admin a položky upravit stejně nejdou. Nějak nevím jak upravit přímo ten *.xml. Upravit jo ale co přesně a jak změnit. Ještě jsem to nikdy nepotřeboval. :-) V obrázku jsem označil položku kterou si myslím že je ona. Standard CEG tu vůbec není. |
[#7130]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 13:00 ... máte opravdu Catia v admin modu - nahoře musí být titulek Catia V5 Administration Mode viz. obr.
Pak jako mně, to jde editovat. |
[#7131]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 13:05 ... jinak pokud to chcete změnit přímo v xml souboru, tak jo jsou tyto řádky:
<std:node name="CUMLZeroDisplay"> <std:intval>1</std:intval> </std:node> , kde se musí změnit volba na 2. |
[#7132]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 13:08 Uživatel odpovídá na příspěvek #7130:
Aha ... já ji pustil přes pravé tlačítko (spustit jako Správce) Jak ji pustim jako Administrátor? |
Pavel Krsek Poslat zprávu | Profil | [#7133] | Publikováno: 04.05. 2023 - 13:14 |
[#7134]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 13:15 http://www.catia-forum.cz/articles/?article_id=160 |
laurin Poslat zprávu | Profil |
[#7135]
| Publikováno:
04.05. 2023 - 14:35 Uživatel odpovídá na příspěvek #7122:Dobry den, zrovna funkci atribute link take resim ohledne pouziti provazani vykresu s modelem. Lze tyto linky typu (material, polotovar atd.) preddefinovat do ,,startmodelu,, vykresu a pak nejak jednoduse prelinkovat na jiny model, ktery bude obsahovat stejne parametry? Dekuji |
[#7136]
| Publikováno:
05.05. 2023 - 06:29 Dobré ráno
Kde se v Standard definition (drafting) nastavují výchozí hodnoty jako typ šipky, font pro zvolený standard? |
[#7137]
| Publikováno:
05.05. 2023 - 07:18 .. tak třeba ten font v sekci Styles/Text/Default/Font/Name a šipky Styles/Arrow |
[#7138]
| Publikováno:
05.05. 2023 - 11:18 Uživatel odpovídá na příspěvek #7135:
Ad attr. linky) Pokud výkres s attribute linky přelinkujete na jiný model, který bude mít stejné parametry jako předchozí, přehodí se i attribute linky. Stačí použít standardní příkaz Edit --> Links ---> Replace na celý Pointed document. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.