Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Vymazání filletů a chamferů u "mrtvoly" pomocí makra

Kompletní přehled příspěvků v tématu Vymazání filletů a chamferů u "mrtvoly" pomocí makra řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
akademikrichard

Poslat zprávu | Profil
Datum: 24.2. 2023 | Zobrazeno: 677x
Konfigurace CATIA: V5R28

Text dotazu:
Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jestli je vůbec možné u "mrtvoly" (např. *.stp) nějak automaticky pomocí makra detekovat sražení a zaoblení a následně ho vymazat pro účely FEM modelu.

U živého .catpartu nechám makrem vyhledat dané features a ty pak nechám vymazat, ale zajímalo by mě jestli by něco podobného šlo udělat i u "mrtvol". Někde na internetu jsem viděl že v nějakém druhu licence je pro to v part designu i funkce.

Děkuji za případné odpovědi

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7108] | Publikováno: 27.02. 2023 - 11:23
Dobrý den,

modul, který zmiňujete se jmenuje Feature Recognition. Umí částečně automaticky rozpoznat základní prvky (tažení, rotace, zaoblení,...) a zbytek se dá dotvořit manuálně. Vždy záleží na složitosti modelu. Tvar typu "Kostička" bude rozpoznán bez problémů, u složitých tvarů se pak samozřejme nechytnete.

S tím zaoblením by to ale mohlo mít úspěch. Sám nemůžu říct, jak moc je to "schopné", funkce jsem zkoušel pouze několikrát dávno v minulosti, a pak jsem se tím víc nezabýval.

Bez těchto funkcí se dá s omezením použít RemoveFace / ReplaceFace, ale zázraky nečekejte, resp. stejně by se všechno muselo udělat manuálně, automatizovat to určitě nepůjde.

Ukázka FR zde: https://www.youtube.com/watch?v=03MjkFKg-XQ


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.