3D Accuracy v CATPart
Uživatel | Příspěvek |
Patrik Vaclav Poslat zprávu | Profil |
Datum:
19.11. 2021
| Zobrazeno:
2960x Konfigurace CATIA: V5-6R2019 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#7032]
| Publikováno:
19.11. 2021 - 18:13 Dobrý den,
nechci si vymýšlet, ale není to náhodu tak, že 3D accuracy nemá na samotný part a jeho velikost vůbec vliv? Podle mě je se to týká jen přesnosti zobrazení, která má vliv na měření a dále např. na přesnost při ukládání CGR a STL. Předpokládal bych, že pokud by to ovlivňovalo part jako taková, bylo by to bráno jako kritické nastavení z pohledu OEM, a to jsem zatím nikdy nezaregistroval. Co si pamatuju, tak nastavení přesnosti se řešilo u V4, kde to každé prostředí mělo jinak a při přeuložení modelu v jiném prostředí to byl velký problém. Nakonec můžete jednoduše ověřit. Uložte jeden a ten samý part dvakrát a pokaždé s jiným nastavením. Pokud se jejich velikost nebude lišit, nemá to vliv. |
Patrik Vaclav Poslat zprávu | Profil |
[#7033]
| Publikováno:
22.11. 2021 - 10:03 3D Accuracy ma vpliv na veľkosť dát.
Mám preuložný ten istý súbor s rôznými presnosťami a toto je výsledok: presnosť 0.01 - veľkosť súboru je cca 180 MB presnosť 0.5 - veľkosť súboru je cca 140 MB |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#7034]
| Publikováno:
23.11. 2021 - 10:14 Tak vida, já se tím nikdy takhle do detailu nezabíral. Měl jsem za to, že data jsou uložena jako soubor matematického popisu geometrie, který bude za každých okolností stejný, a pouze při zobrazení se bude aplikovat jiná přesnost výpočtu polynomů.
Otázka je, jak jsou data v souboru uložena. Možná si Catie kromě samotného matematického popisu ukládá nějaké další pomocné informace. Asi jako kdybyste měl syrová data obrázku, a k tomu navíc jeho export do nějakého komprimovaného formátu, ale pokaždé s jiným rozlišením / kompresí. Nicméně původní data musí zůstat zachována, jinak by po přeuložení s menší přesností již změna nebyla vratné. Nicméně zpět k původní otázce. Pokud to nelze vyčíst ze souboru, pak to zřejmě nijak zjistit nelze. A jestli se part při maximální přesnosti po načtení zobrazí s nezkreslený, nemělo by to ničemu vadit. |
Radek Šátka Poslat zprávu | Profil |
[#7035]
| Publikováno:
29.11. 2021 - 12:59 V automotiv musíte konečný soubor zkontrolovat funkcí Validat a ta kontroluje zda máte nastavené hodnoty tuším na 0,2mm a 0,02mm. Pokud to tak nemáte, kontrola před uložením neprojde. Pakliže máte ale u funkce Validat nastavenou automatickou opravu, tam Validat přesnost v nastavení Catie upraví a kontrola projde. Pak můžete soubory nahrát například do systému KVS, nebo Connect.
|
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.