Axis v PowerCopy
Uživatel | Příspěvek |
Jiří Šrom ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
29.1. 2021
| Zobrazeno:
4680x Konfigurace CATIA: V5-6 R2018 KWA Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6915]
| Publikováno:
29.01. 2021 - 15:49 Dobrý den,
dostat do PowerCopy Axis system tak, aby byl vstupem skutečně celý AS a ne jen jeho rovina (jak B-REP element) se mi nikdy nepodařilo. Šlo by to asi jen v případě, že by se žádná z jeho rovina (nebo počátek) dále nepoužila. V příloze příklad PC s jedním Point, která má jako referenci celý Axis system. Jakmile se ale použije jeho rovina (nebo osa), ihned se do vstupu PC zařadí jako plane (line). Je to v mnoha případech dost omezující. |
[#6916]
| Publikováno:
01.02. 2021 - 05:49 Děkuji za informaci. Bohužel je to tak, jak jsem si myslel. Takže jak řekl klasik Jára Cimrman: Myšlenka zajisté dobrá, výsledky nebyly dobré. :-)
|
[#6944]
| Publikováno:
16.03. 2021 - 09:07 Dobrý den, tak ještě otevírám znovu tuto debatu. Po kontultaci s dalšími pracovníky jsme přišli na to, jak dostat do Powercopy Axis systém. Je nutné vytvořit si pomocnou rovinu, která je tvořená 3 body a tyto body jsou vytvořené přes zadané koordináty a osový systém, takže jejich vstupem je opravdu pouze osový systém. Nesmí být totiž nic navázáno buď na výchozí roviny nebo na některou rovinu Axis systému.
A pokud potřebujeme nějakou čáru ve skice definovat třeba jako rovnoběžnou, tak ji nesmíme vázat na nějakou osu Axis systému, ale je opět je nutno vytvořit si nějakou úsečku třeba s použitím bodů, z nichž je definována rovina. V příloze je takto vytvořený díl. |
[#6945]
| Publikováno:
16.03. 2021 - 13:19 Díky za příspěvek, vyzkoušeno, funguje. K těm třem bodům stačí přidělat dvě úsečky a z nich pak další, již system plně použitelný Axis system. Trochu kostrbaté, ale účel splněn :-) |
Libor Špaček ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#7158]
| Publikováno:
02.08. 2023 - 09:39 dobrý den
dnes jsem se vrátil k tématu a zjistil jsem toto: jako první vytvořit Axis Systems, kde se zadá jen Reference Axis System a to požadovaný AS_VSTUP Vytvořený Axis System lze již používat pro tvorbu geometrie. AS_VSTUP je pak jako vstup Power Copy |
[#7159]
| Publikováno:
02.08. 2023 - 13:12 Uživatel odpovídá na příspěvek #7158:Tak teď jste mě trochu naštval :-)
Já to zkoušel tolikrát obejít a přitom stačilo tak málo. Škoda že už mám tolik PC s tou pomocnou geometrií..... Díky za tip, paráda. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.