Healing - obarvení ploch
Uživatel | Příspěvek |
Radek-k ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
15.1. 2021
| Zobrazeno:
4606x Konfigurace CATIA: V5 R29 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6909]
| Publikováno:
15.01. 2021 - 11:21 Mám to.
U R29 je rozšířený management barev a jejich chování. Já to měl v defaultu vypnuté a chovalo se to stejně jako u R26 (28). Nejdřív jsem musel ten color management povolit v Options (Part infrastructure - Part document) a potom se ve vlastnostech partu objeví nevídané věci. Dají se nastavit výchozí barvy pro solidy, plochy, wireframe atd a dokonce i podle přednastaveného profilu (např. podle 3D Experience) S volbou Inherit colors from inputs se to začalo chovat stejně jak popisuješ, tj. obě plochy zůstaly ve stejné barvě. |
[#6912]
| Publikováno:
18.01. 2021 - 08:36 Paráda! Aby byl člověk detektiv.
Ještě jsem se teď pral s tím, že když z partu extrahuju plochu (Extract), výsledná plocha má barvu podle partbody a při spojení s jinou plochou se barva nesjednotí. Stejně, jako když obarvím plochu přímo, nikoliv ve stromu. Pak jsem zjistil, že v příkazu Extract musím zaškrtnout Federation. Pak má plocha default barvu a při spojení má celá spojená plocha jednotnou barvu |
[#6913]
| Publikováno:
18.01. 2021 - 09:44 Zjištění - v případě zaškrtnutí Federation nelze v příkazu Join odebírat jednotlivé plochy |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.