vyhledání dílu v sestavě
Uživatel | Příspěvek |
Petr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
12.10. 2020
| Zobrazeno:
5331x Konfigurace CATIA: V5-6R2014 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6864]
| Publikováno:
12.10. 2020 - 13:55 Dobrý den,
stačí takhle jednoduše? Bez ošetření nutnosti otevřené sestavy.... Sub CATMain() |
Jakub Dědík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6865]
| Publikováno:
12.10. 2020 - 14:15 Na toto téma so toho dá vymyslet opravdu hodně :) ... kdysi jsem měl nápad udělat si jednoduchou appku co mi načte bom a data z CATIE a já si budu klikat díl po dílu v appce a catie mi je bude zobrazovat a hned při tom budu mít možnost měnit parametry přes appku, jakou výrobou bude díl vytvářenej a další detaily co se tvořily složitě ručně + kontrola designu. Kdybych tam jako konstruktér zůstal asi bych to vymyslel :D, pak se změnila práce a toto už jsem nepotřeboval.
zkuste si projít dokumentaci a něco napsat Za mě bych asi řešil tyto kroky - zjistit co je v catii otevřený - zobrazit to tak jak by se mi hodilo - reagovat na to v catii při výběru tam kde jsem si to zobrazil |
[#6866]
| Publikováno:
12.10. 2020 - 19:43 Super funguje, mockrát děkuji. |
[#6939]
| Publikováno:
11.03. 2021 - 14:57 Zdravim,
chci se zeptat jestli není jednoduší způsob na vyhledání partu v sestavě? Přes oSelection.Search to funguje výborně, jen u větších sestav to déle trvá a v podtatě mě to vyhledává všechny shodné party a mě vlastně stačí první shoda..... Napadlo mě procházet sestavu rekurivně, je to je psano tady na foru viz. kod dole... V kodu bude podminka, když najde shodné nazvy, tak otevře díl v novém okně. A právě tady je kámen úrazu, že nevim jak přidat do selekce ten part, který má shodu s hledanám názvem. Tohle je špatně, ale nevim jak by to spolu mělo být propojené, jestli to vubec jde... oSelection1.Item (1)
Děkuji za každou radu.. |
[#6948]
| Publikováno:
17.03. 2021 - 08:35 Zdravim,
tak jsem našel co jsem hledal na zahraničním foru. Sub Main() |
[#6949]
| Publikováno:
17.03. 2021 - 13:47 A co na to jít přes kolekci Documents? Budete hledat podle Document name, nikoliv podle PartNumber, resp. postupně budete procházet kolekcí Documents a porovnávat PartNumber a při shodě zavoláte Documents.Open(DocName) a tím se dokument také otevře do nového okna. Stačí pak jen vypnout souborové hlášky, kdy Catie varuje, že už je dokument otevřený v sestavě. |
[#6976]
| Publikováno:
21.05. 2021 - 09:02 Dobrý den,
po koušel jsem se o vytvoření makra o otevirání partu v novém okne na základě Documents.Open(DocName) a vubec mi to nefunguje píše mi to hlašku "Object doesnt support this property or method" Sub CATMain() |
[#6977]
| Publikováno:
21.05. 2021 - 09:26 Tak už vím v čem byla chyba ale stejně to nefunguje... Píše to " Operation failed, Tpart can not be loaded...."
|
[#6978]
| Publikováno:
22.05. 2021 - 20:17 Dobrý den,
musíte použít vlastnost Fullname, kde je název souboru i s cestou, jinak se to snaží otevírat jen název souboru. Tedy opravte si řádek: fName = oDocs.Item(i).Fullname a dále Mid(fName,1,3) vám bude vracet něco jako C:\, teda začátek cesty k souboru - nevím co tím sledujete, ale je to nesmysl :-) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.