Boundary Definition
Uživatel | Příspěvek |
Martin Halaška Poslat zprávu | Profil |
Datum:
18.8. 2020
| Zobrazeno:
5046x Konfigurace CATIA: V5-6R2019 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6823]
| Publikováno:
18.08. 2020 - 16:15 Dobrý den,
napadají mě dvě možnosti: 1) v Joinu chybí jedna strana krychle - ale to byste snad poznal 2) dotčená plocha co se na ní tvoří hranice by musela být zvojená, tj. dvě identické plochy přes sebe. To se ale stává spíše u importované geometrie (kde je velký počet menších plošek) a ke zdvojení dojde při importu Druhou možnost neodhalí ani volba Check manifold v Joinu. |
[#6824]
| Publikováno:
19.08. 2020 - 10:57 Uživatel odpovídá na příspěvek #6823:
Bohužel mi tato funkce takto "nefunguje" celkově na jakémkoliv díle. Co mě ještě zaujalo je červená ruka reprezentující myšítko při výběru. U kolegy na PC, kterému to funguje je myšítko ruky bílé. Obrázek v příloze. |
[#6826]
| Publikováno:
19.08. 2020 - 13:28 Ještě mě napadá, jestli se takhle divně nechová HybridDesign, který máte podle obrázku evidentně zapnutý.
Stane se to samé v při výběru jiné plochy na Joinu? Když tvoříte Join, zobrazuje se ta samá hranice při Preview? |
[#6827]
| Publikováno:
19.08. 2020 - 14:46 Když tvořím Join vše je v pořádku.
Před chvílí jsem příšel na to, že když Join nejdříve vyberu ve stromě a pak kliknu na příkaz Boundary, tak to funguje... |
Milan Frýba Poslat zprávu | Profil |
[#6828]
| Publikováno:
19.08. 2020 - 17:15 Zdravím,
Trochu mimo otázku, možná to znáte, ale kdyby ne: Pomáhá mi najít hrany geometrie, že si v nastavení grafiky dám okraje plochy silnější čarou a třeba fialově, nebo něco jiného kontrastního... |
[#6829]
| Publikováno:
19.08. 2020 - 17:26 Dobrý den,
už je to jasné, já nějak přehlédl informaci o červeném "myšítku" při výběru. Máte přepnutý filter na "geometrical element" místo "feature" a proto vám to vybírá face na Joinu a ne celý Join. Stačí přepnout zpět, viz obrázek. |
[#6830]
| Publikováno:
20.08. 2020 - 06:38 To: Milan Frýba: rozumím, určitě zajímavé řešení, nicméně je pro mě vždy nejdůležitější hláška, že je plošná geometrie uzavřená.
To: Jan Cinert: TO JE ONO!!! Děkuju za radu a ušetření dalších nervů :) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.