Camera view
Uživatel | Příspěvek |
Milan Frýba Poslat zprávu | Profil |
Datum:
28.4. 2020
| Zobrazeno:
5268x Konfigurace CATIA: Catia V5-6 R2018 SP3 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6799]
| Publikováno:
28.04. 2020 - 21:27 Dobrý den,
já myslím, že pro definici natočení pohledu kamery netřeba. Pokud používáte scény, stačí si uložit Viewpoint, pak se při aktivaci scény pohled vždy natočí právě do uloženého Viewpointu a můžete vytvořit (předpokládám) Isometric view podle předchozího natočení. Na vytvoření skutečného pohledu kamery potřebuje licenci RTR - real time rendering. |
[#6800]
| Publikováno:
29.04. 2020 - 07:18 Dobrý den,
Máte pravdu, ovšem pro načtení uloženého view pointu musím scénu ukončit a opět načíst. A ve výkrese se scéna natočí podle natočení sestavy v okamžiku zvolení projektové rovinny. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6801]
| Publikováno:
02.05. 2020 - 14:49 Já měl za to, že když při vytváření pohledu vyberete s CTRL přímo scénu, zůstane natočení pohledu tak, jak je uložené ve scéně, nezávisle na natočení modelu v sestavě...nebo se pletu? |
[#6805]
| Publikováno:
05.05. 2020 - 13:08 Bohužel to tak není. "Save viewpoint" ve scéně způsobí, že se po spuštění scény pohled natočí do uloženého směru a zvětšení.
Jediný způsob, jak toto natočení přenést do výkresu, na které jsem přišel, je otevřít scénu před vytvářením pohledu a netočit s ní. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.