Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Camera view

UživatelPříspěvek
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
Datum: 28.4. 2020 | Zobrazeno: 5268x
Konfigurace CATIA: Catia V5-6 R2018 SP3

Text dotazu:
Zdravím,
Dneska poněkud hloupý dotaz: Jak najít nástroj na vytvoření nové kamery? Nemohu to nikde najít, nepotřebuje to nějakou shereable licenci?
Mám představu, že by se ve 3D definovaná kamera dala použít když vytvářím scénu, abych to při kontrole výsledku měl vždy stejně natočené a při vytváření pohledu ve výkresu když bych ji nakliknul by měla Catie vytvořit pohled právě tak natočený...

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6799] | Publikováno: 28.04. 2020 - 21:27
Dobrý den,

já myslím, že pro definici natočení pohledu kamery netřeba. Pokud používáte scény, stačí si uložit Viewpoint, pak se při aktivaci scény pohled vždy natočí právě do uloženého Viewpointu a můžete vytvořit (předpokládám) Isometric view podle předchozího natočení.

Na vytvoření skutečného pohledu kamery potřebuje licenci RTR - real time rendering.
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6800] | Publikováno: 29.04. 2020 - 07:18
Dobrý den,
Máte pravdu, ovšem pro načtení uloženého view pointu musím scénu ukončit a opět načíst. A ve výkrese se scéna natočí podle natočení sestavy v okamžiku zvolení projektové rovinny.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6801] | Publikováno: 02.05. 2020 - 14:49
Já měl za to, že když při vytváření pohledu vyberete s CTRL přímo scénu, zůstane natočení pohledu tak, jak je uložené ve scéně, nezávisle na natočení modelu v sestavě...nebo se pletu?
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6805] | Publikováno: 05.05. 2020 - 13:08
Bohužel to tak není. "Save viewpoint" ve scéně způsobí, že se po spuštění scény pohled natočí do uloženého směru a zvětšení.
Jediný způsob, jak toto natočení přenést do výkresu, na které jsem přišel, je otevřít scénu před vytvářením pohledu a netočit s ní.

Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.