Generování pohledu na palící šablony
Uživatel | Příspěvek |
Petr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
16.1. 2020
| Zobrazeno:
6006x Konfigurace CATIA: V5-6R2018 CAC+MCE Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6772]
| Publikováno:
16.01. 2020 - 19:45 Dobrý den,
co myslíte pojmem "sklopit pohled". Makrem jde udělat lecos ale abych lépe poradil, potřebuju lepší popis požadavku. |
Petr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6773]
| Publikováno:
17.01. 2020 - 07:13 Dobrý den,
V drawingu dám funkci Front view a udělám zakladní pohled z vybraného CATpartu, pak ručně dokreslim přídavky na pálení a vypnu čáry, které nepotřebuji. Vim, že si v CATpartu můžu připravit celou šablonu včetně přídavku a vytvořit pohled na hotovo. Chtěl jsem hlavně urychlit proces sklápění pohledu tj. vyhledávání dílu v celé sestavě a přepisování pozic. Vždycky to dlouho kontroluji jestli jsem nějakou pozici nevynechal. Včera jsem zkoušel přes funkci Search vyhledat parametr "lasercut", chtěl jsem vybrat všechny díly a otevřít je jednotlivě, ale nějak mě to nefungovalo... Tím by mě aspoň odpadlo prohledávání sestav. Děkuji |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6774]
| Publikováno:
19.01. 2020 - 18:02 Jestli to tedy dobře chápu, měly by se nejdříve automaticky rozpoznat díly, které se budou pálit, a z nich pak pomocí Front view (bez nutnosti rozvinu) vytvořit pohled (konturu), navíc s nějakým offsetem pro přídavek.
Rozpoznání dílu je možné na základě parametru (třeba to vaše lasercut true/false), jeho otevření a vygenerování pohledu z vybrané roviny, nebo lépe axis systému (opět lze definovat příhodným názvem) je také možné. Problém nastává s vymazáním nepotřebných čar, které se nedají nijak rozumně rozpoznat, (filtr podle tloušťky a typu čáry funguje až po izolování pohledu, kdy se objekt CATEarlyGeneratedItem rozpadne na lajny a křivky) a to samé s přikreslením offsetů pro přídavky. Tahle část by se víceméně tak jako tak musela udělat částečně v ručním režimu Úplně nejlepší by bylo mít šablonu výkresu pro výpalky s definovaným pohledem, jen by se pohledu měnily linky. Přídavky by se zase mohly definovat už ve 3D. Pak si dovedu představit efektivní automatizaci na straně výkresu. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.