Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Generování pohledu na palící šablony

Kompletní přehled příspěvků v tématu Generování pohledu na palící šablony řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Petr

Poslat zprávu | Profil
Datum: 16.1. 2020 | Zobrazeno: 5647x
Konfigurace CATIA: V5-6R2018 CAC+MCE

Text dotazu:
Zdravím,
chtěl bych se poradit jestli existuje nebo by šlo udělat macro, které by sklápělo pohled z vybraných CATpartů.

Každý CATpart by měl v sobě parametr, který by udával jestli jede o výpalek nebo ne. U výpalku by se pak sklopil pohled na nový list výkresu a do záhlaví by se napsalo číslo pozice.

Asi největší problem je podle mě určení z které roviny se má daný pohled sklopit...

Děkuji za každou radu.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6772] | Publikováno: 16.01. 2020 - 19:45
Dobrý den,

co myslíte pojmem "sklopit pohled". Makrem jde udělat lecos ale abych lépe poradil, potřebuju lepší popis požadavku.
Petr

Poslat zprávu | Profil
[#6773] | Publikováno: 17.01. 2020 - 07:13
Dobrý den,

V drawingu dám funkci Front view a udělám zakladní pohled z vybraného CATpartu, pak ručně dokreslim přídavky na pálení a vypnu čáry, které nepotřebuji.

Vim, že si v CATpartu můžu připravit celou šablonu včetně přídavku a vytvořit pohled na hotovo. Chtěl jsem hlavně urychlit proces sklápění pohledu tj. vyhledávání dílu v celé sestavě a přepisování pozic. Vždycky to dlouho kontroluji jestli jsem nějakou pozici nevynechal.

Včera jsem zkoušel přes funkci Search vyhledat parametr "lasercut", chtěl jsem vybrat všechny díly a otevřít je jednotlivě, ale nějak mě to nefungovalo... Tím by mě aspoň odpadlo prohledávání sestav.

Děkuji

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6774] | Publikováno: 19.01. 2020 - 18:02
Jestli to tedy dobře chápu, měly by se nejdříve automaticky rozpoznat díly, které se budou pálit, a z nich pak pomocí Front view (bez nutnosti rozvinu) vytvořit pohled (konturu), navíc s nějakým offsetem pro přídavek.

Rozpoznání dílu je možné na základě parametru (třeba to vaše lasercut true/false), jeho otevření a vygenerování pohledu z vybrané roviny, nebo lépe axis systému (opět lze definovat příhodným názvem) je také možné.

Problém nastává s vymazáním nepotřebných čar, které se nedají nijak rozumně rozpoznat, (filtr podle tloušťky a typu čáry funguje až po izolování pohledu, kdy se objekt CATEarlyGeneratedItem rozpadne na lajny a křivky) a to samé s přikreslením offsetů pro přídavky. Tahle část by se víceméně tak jako tak musela udělat částečně v ručním režimu


Úplně nejlepší by bylo mít šablonu výkresu pro výpalky s definovaným pohledem, jen by se pohledu měnily linky. Přídavky by se zase mohly definovat už ve 3D. Pak si dovedu představit efektivní automatizaci na straně výkresu.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.