Catia - veľmi pomalá a padá
Uživatel | Příspěvek |
Patrik Vaclav Poslat zprávu | Profil |
Datum:
11.12. 2019
| Zobrazeno:
5746x Konfigurace CATIA: Caita V5-6 R2019 SP3 HF05 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6752]
| Publikováno:
11.12. 2019 - 14:35 Dobrý den,
R29 s BMW prostředím cca 2 měsíce a zatím neregistrujeme žádné velké problémy. Union trim je katastrofa už od R28 (jak píšete) a zatím to na zlepšení nevypadá... AllCatPart můžu vyzkoušet - můžete naznačit, o jak velkou sestavu (cca) se jednalo? |
Patrik Vaclav Poslat zprávu | Profil |
[#6768]
| Publikováno:
13.01. 2020 - 16:59 Dobrý deň,
takže mám nejaký update k tomuto problému. A) Padanie CATIE sme poriešili predsa len tými drivermi. B) To spomalenie sa deje na partoch, ktoré boli umrtvené týmito spôsobmi: B1) Cez vytvorenie AllCATPartu - živý part má cca 127 MB a potrebujeme ho umrtviť. CATPart dáme do produktu a vygenerujeme ALLCATPart. Nový CATPart sa otvorí a už len pri prvej rotáci alebo pohybe 3D modelu, začne Catia doslova mrznúť. T.j. trvá asi 5-10 minút pokiaľ sa len pohne 3D model. B2) Cez Paste Special... As Result - priamo do nového CATPartu. Ak to spravíme presne takto, že živé partbody skopírujeme a vložíme ako result priamo do nového CATPartu. Catia chová presne ako v bode B1 pri pohybe a otáčaní 3D Modelu. Na to mrznutie máme tiež riešenie - keď spravíme Paste Special ... As Result do zrojového CATPartu, tak až potom kopírujeme mŕtvu geometriu do noveho CATPartu. Vtedy Catia nemrzne pri práci s mŕtvym CATPartom a jeho 3D modelom. Popis zdrojového živého partu: - veľkosť 127 MB - plastový diel vyrabaný vstrekovaním - použiťý GSD, Part Design a parametre - veľmi veľa part body a boolean operacii (viac ako 100 part bodies) - Catia strom je veľký obsahuje cca 500 a viac objektov Toto chovanie je na oboch CV5-6 R2019 čo máme k dispozícii, t.j.: - R2019 SP3 HF05 (BMW) - R2019 SP3 HF00 (FORD) |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6771]
| Publikováno:
15.01. 2020 - 09:39 Zkoušel jsem na čisté Catii s modelem ca 250MB přes AllCATPart. Žádné zpomalení jsem nepozoroval, ale zase to byl poměrně tvarově jednoduchý model.
Všimnul jsem si ale jiné anomálie, u které si nejsem jistý, jestli se vyskytovala dřív. Pokud mají kopírovaná Body (pro následné PasteSpecial) linky, včetně interních, vůbec nelze PasteSpecial provést (s více vybranými Body, jednotlivé lze). |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.