Min. rádius na spline
Uživatel | Příspěvek |
Stanislav Vokrouhlík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
24.10. 2018
| Zobrazeno:
7831x Konfigurace CATIA: V5 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6582]
| Publikováno:
01.11. 2018 - 09:40 Dobrý den,
u spline bohužel křivost omezit nejde. Můžete měnit tenzi (poloměr oskulační kružnice) v každém bodě, kde je nastavena tečnost a tím částečně spline řídit. Jiná možnost není. Obejít by se to dalo rozdělením trasy na "rovnější" části (není třeba řešit rádius) a "křivější" části. Další možnost nabízí funkce Polyline (v GSD), u které se dá v každém jejím bodě definovat přesná velikost rádiusu. |
Stanislav Vokrouhlík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6583]
| Publikováno:
01.11. 2018 - 09:50 Uživatel odpovídá na příspěvek #6582:
Dobrý den, děkuji za odpověd. Funkci polyline jsem už zkoušel a pro mé použití není úplně vhodná. Zůstanu u metody ''pokus omyl'' kde posovám jednotlivé body spliny a mám zamnutou porcupine curvature analysis, která mi ukazuje oblast nejmenšího rádiusu. |
Milan Frýba ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6970]
| Publikováno:
23.04. 2021 - 09:42 Zdravím,
Mám související problém... No možná spíš nejasnost. Modeluju bowden, který má samozřejmě nějaký minimální povolený poloměr. Dělám to několika spline a line, zkombinovanými jointem. Porcupine curvature analysis je velmi užitečná, ovšem nerozumím tomu, co mi to vlastně říká. Ve 3D naleznu minimální hodnotu poloměru cca 70mm, ale v grafu mi píše Y(radius) minimal cca 115mm. Tak jak to vlastně je? Čemu věřit? Případně mě napadlo udělat si nejprve pomocnou spline s defaultním nastavením, pak v problémovém bodě udělat tečnu a udělat novou spline, s tím, že v tomto bodě navolím vytvořenou tečnu a upravím "tangent tension" ale přijde mi, že takhle se reálný kabel chovat nebude... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.