Je možno posunout kružnici ze středu skicy?
Uživatel | Příspěvek |
Břeťa Doležal Poslat zprávu | Profil |
Datum:
3.8. 2018
| Zobrazeno:
6830x Konfigurace CATIA: CATIA V5-6R2016 MD2 Text dotazu: |
Milan Frýba Poslat zprávu | Profil |
[#6522]
| Publikováno:
03.08. 2018 - 15:09 Zdravím,
Se stejným problémem jsem se také potýkal. Řešení, jaké si asi představujete jsem nenašel. Když už se stalo, postupoval bych: 1) nakreslit novou skicu a v kontextuálním menu té původní zvolit "replace" tou novou. Děti by se měly chytnout. 2) nakreslit novou kružnici ve skice. Následné featury možná ztratí vstup, bude potřeba nakliknout tu novou. Pokud se featura odkazuje na celou skicu, ne jen na "edge" kružnice, měla by se chytnout sama. 3) nakreslit ve skice novou kružnici, na původní kružnici vybrat z kontextuálního menu "Replace" a zvolit novou kružnici. Tím by ta původní měla ztratit všechny děti a lze ji vymazat (nevyzkoušeno) 3) přemístit celou skicu - kontextuální menu skicy, "change sketch support" .... No a nakonec zbývá podotknout, že příště se snažit počátku souřadnic nechytat ničím a příp. to až následně k počátku dovazbit... Ale to je vám nyní už dávno jasné :-) Catia je holt francouzka - je rafinovaná :-D |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6524]
| Publikováno:
06.08. 2018 - 13:06 Já jen doplním...
Kružnice a např. i obyčejná úsečka používá interní body (střed, konce), které se vytváří při vytvoření entity. Když ale kliknete do bodu počátku skici, bod se nevytvoří, ale použije se právě počátek. S tím se už pak ale nedá hnout (to už víte) ani jej nelze nijak nahradit. Takže pouze potvrzuji výše zmíněnou radu se tohoto bodu nikdy nechytat. Korektní oprava je pak použití fce Replace přímo ve skice, kde si od R26 dokonce můžete pohlídat i směr normály a zcela tak eliminovat chyby (ztráty referencí) při následném update. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.